Motivarea arestarii vicepresedintelui CJ Cluj-Napoca: mita ascunsa in masina

Motivarea arestarii vicepresedintelui CJ Cluj-Napoca: mita ascunsa in masina

by November 3, 2011 0 comments

Magistratii Curtii de Apel Cluj care au decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica (PDL), sustin ca lasarea in libertate a consilierului judetean ar periclita ancheta DNA si ar afecta ordinea publica. Radu Bica este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit mita 10.000 de euro de la administratoarea unei companii din Cluj care i-ar fi promis ca ii va facilita castigarea unei licitatii pentru serviciile de mentenanta pentru stadionul Cluj Arena.

Potrivit motivarii instantei, in sala de judecata procurorii au relatat ca Radu Bica a primit mita in masina administratoarei firmei din Cluj si ca banii i-a ascuns sub salteaua unei canapele din apartamentul sau.

In apararea sa, Radu Bica s-a declarat nevinovat si ca in realitate cei 10.000 euro reprezentau un imprumut cu care urma sa cumpere seminte pentru o cultura agricola, ingrasaminte chimice si sa-si plateasca ratele la banca.

Vicepresedintele CJ Cluj, Radu Bica, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mita. “In cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a acceptat oferta a doua persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, in calitatea sa de vicepresedinte al Consiliului judetean Cluj, sa le furnizeze informatii obtinute in virtutea functiei si, astfel, sa faciliteze castigarea unei licitatii privind serviciile de mentenanta pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012”, sustin procurorii DNA.

In motivarea Curtii de Apel Cluj, judecatorii au retinut explicatiile procurorilor asupra modului in care vicepresedintele ar fi primit mita de la administratoarea unei firme din Cluj, care urma sa beneficieze Cluj Arena. Presa locala a relatat ca Aspazia Droniuc ar fi administratoarea la care fac referire procurorii DNA. Procurorii sustin ca Radu Bica a primit suma de 10.000 euro, in data de 31 octombrie, de la Aspazia Droniuc in masina acesteia. Anchetatorii povestesc ca acesta a luat banii si i-a ascuns in imobilul in care locuieste sub salteaua unei canapele. Vezi mai jos pasajul relevant din motivare:

• “Aceleasi probe si indicii temeinice releva faptul ca la 31 octombrie 2011 inculpatul B. R.a primit de la invinuita D.A. suma de 43.000 lei, echivalent a 10.000 euro ca obiect al infractiunii de coruptie, fiind prins imediat dupa remiterea sumei de bani.

• Dupa primirea banilor, activitate care a avut loc in autoturismul invinuitei D., inculpatul a urcat la apartamentul in care acesta locuieste ca resedinta in … si i-a ascuns in lada unei canapele, parasind apartamentul cu intentia de a reveni la locul de munca, fiind interpelat la iesirea din bloc de echipa DNA Cluj. Cu ocazia perchezitiei acestui apartament a fost identificata suma de 43.000 lei primita la 31 octombrie 2011 de inculpatul B. de la invinuita D.A..”

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<