Sotia primarului din Cluj, dusa la sediul DNA pentru audieri

Sotia primarului din Cluj, dusa la sediul DNA pentru audieri

by November 9, 2011 0 comments

Monica Apostu, sotia primarului din Cluj-Napoca, a fost dusa de catre procurori de la cabinetul sau de avocatura la sediul DNA Cluj, aflat in apropiere, pentru audieri. Anchetatorii au perchezitionat cabinetul de avocatura al acesteia, de unde au ridicat documente si calculatoare. Monica Apostu are un cabinet de avocatura in centrul municipiului Cluj-Napoca, in apropierea Palatului de Justitie.
De asemenea, procurorii au perchezitionat si locuinta primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care se afla la domiciliu, dupa ce actiuni similare au fost facute miercuri dimineata si la sediul Primariei Cluj-Napoca.
Ulterior, edilul a plecat de la locuinta sa la volanul unui autoturism, insotit de un alt barbat. Apostu avea o plasa si a declarat jurnalistilor aflati in fata casei sale ca “este o cercetare a DNA”.
Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu (PDL), a ajuns apoi la sediul Primariei, dar nu a intrat in institutie pe usa principala, ci a mers prin cladirea Centrului de Informare Cetateneasca, dupa care a intrat in biroul lui, insotit de anchetatori. Anchetatorii verifica mai multe licitatii derulate de Primaria din Cluj, dupa ce saptamana trecuta a fost arestat vicepresedintele Consiliului Judetean, Radu Bica, pentru luare de mita.

Potrivit declaratiei de avere completata in 6 iunie 2011 de catre primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, sotia sa, Monica Apostu, a obtinut in calitate de avocat un venit anual mai mare decat al sotului sau, si anume 269.475 lei, in timp ce edilul a obtinut ca primar un venit anual de 43.847 lei, iar ca profesor universitar la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca un venit anual de 32.849 lei.
Conform aceleiasi declaratii de avere, Sorin Apostu are un teren agricol de 6.03 hectare in localitatea mureseana Cristesti, un apartament de 35 de metri patrati in Cluj-Napoca, pe care l-a cumparat in 2003 impreuna cu sotia sa, o casa de locuit de 185 de metri patrati, mostenita de catre sotia sa Monica Apostu, in 1996, o alta casa de locuit de 100 de metri patrati, donatie din anul 1990, in Focsani, si o casa de vacanta de 98 de metri patrati, in Campenesti, Apahida, impreuna cu sotia sa, construita in 2008.
Primarul Sorin Apostu mai detine un autoturism Audi A4, fabricat in 2008.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.