ANI il infunda pe ‘descurcaretul’ deputat PSD Anghel Stanciu

ANI il infunda pe ‘descurcaretul’ deputat PSD Anghel Stanciu

by December 30, 2011 0 comments

Deputatul PSD de Iasi Anghel Stanciu este considerat unul dintre cei mai ‘descurcareti’ parlamentari romani. Pe langa salariul de parlamentar, el obtine venituri importante din activitatea didactica, iar fundatiile si firmele sale castiga constant contracte cu institutii publice din judet. Toate acestea nu au fost insa de ajuns. El si-a angajat, contrar prevederilor legii, fiul si nora in biroul sau parlamentar din Iasi, contrat prevederilor legii privind conflictul de interese.

Agentia Nationala de Integritate a descoperit ca fiului deputatului, Catalin Anghel Stanciu si nora, Maria Eleonora Stanciu, au fost angajati, incepand cu 15 decembrie 2008, in functiile de referenţi in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre Catalin Anghel si Maria Eleonora Stanciu a fost de 53.868 lei (12.527 euro).

In consecinta, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii penale a deputatului Anghel Stanciu, acuzat de savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Potrivit declaratiei de avere, Anghel Stanciu are in proprietate un teren agricol de 5.000 mp in comuna Barnova (Iasi), un apartament in Iasi, 10 conturi bancare cu 300.000 lei, 40.000 euro si 20.000 dolari. In plus, el a imprumutat Fundatia Ecologica Green cu 170.000 lei.

Si castigurile sale sunt pe masura. In 2010, Anghel Stanciu a primit un salariu de 62.000 lei de la Camera Deputatilor, alti 50.000 lei reprezentand cazare plus diurna deplasare si 75.000 lei de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi, unde preda ca profesor universitar.

Sotia sa este presedintele Fundatiei Ecologice Green, de unde a ridicat un salariu de 85.000 lei.

Anghel Stanciu este presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta din Iasi, o entitate infiintata in anul 2007 prin decizia Parlamentului, insa nerecunoscuta de Academia Romana. De aici, Anghel Stanciu a luat un salariu anual de 21.800 lei.

Deputatul este actionar la companiile F.E.G SRL Iasi, Geotop Constructii SRL Iasi si SC Constructii 1, si membru in Fundatia Ecologica Green si FEG Education Iasi.

Aceste firme si fundatii sunt beneficiare a unor contracte cu statul.

Astfel, Fundatia Ecologica Green Education a primit in anul 2010 un contract de la Agentia Nationala pentru Romi in valoare de 33.000 lei.

De asemenea, Geotop Constructii SRL Iasi a efectuat lucrari la doua gradinite din Iasi, in schimbul a 500.000 lei.

Si Fundatia Ecologica Green Iasi, unde fiul sau, Cristian Stanciu, este director executiv, a primit, in anul 2010, sase contracte platite cu bani de la bugetul local si fonduri europene, valoarea totala a acestora fiind de 10 milioane lei. Specialist in reconversia profesionala, Stanciu a mai semnat un acord cu AJOFM Vaslui pentru care a incasat 8.200 lei.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.