PDL vrea modificarea Constitutiei in plin an electoral

PDL vrea modificarea Constitutiei in plin an electoral

by December 5, 2011 0 comments

Prim-vicepresedintele PDL, GheorgheFlutur a subliniat că modul de alegere al parlamentarilor şi comasarea alegerilor sunt tratate distinct de PDL, iar legea de comasare a alegerilor nu se va referi la numarul alesilor sau alte chestiuni precum norma de reprezentare. “Nu discutam de o lege electorală.

Zilele trecute aparuse un proiect afisat pe site-ul MAI, care a fost elaborat in colaborare cu cei de la Statistica si cu MAE. Coaliţia doreste sa se refere doar la comasarea alegerilor, si nu la altceva. Doresc sa spun foarte clar punctul de vedere al PDL: noi ne propunem ca in prima parte a anului viitor sa modificam Constitutia, sa rezolvam acea problema cu care ne-am angajat in fata romanilor – Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300”, a spus liderul PDL. Dupa ce se va decide comasarea alegerilor, PDL va stabili modul de alegere al senatorilor si deputatilor in cadrul dezbaterilor pe modificarea Constitutiei.

“De aceea, adresam un apel Opozitiei sa vina la dezbateri, sa modificam Constitutia, pentru ca este un angajament in fata populatiei Romaniei in urma referendumului. Dupa ce Constitutia se va modifica, sigur ca vorbim de noua forma a legii electorale, dar in ordine de prioritate, discutam acum de comasare, apoi in prima parte a anului 2012, modificarea Constitutiei, si apoi legea electorala, care sa stabileasca procedurile clare privind alegerile locale si parlamentare. De aceea, adresam un apel Opozitiei sa vina la dezbateri pentru a materializa aceasta hotarare de modificare a Constitutiei in prima parte a anului 2012”, a mai aratat prim-vicepresedintele PDL.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<