Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, si-a acordat ilegal contracte din fonduri europene

Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, si-a acordat ilegal contracte din fonduri europene

by December 14, 2011 2 comments

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul in vederea cercetarii rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Gr. T. Popa’ din Iasi, Vasile Astarastoae, pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, dupa ce acesta si-a atribuit lui si fiicei sale contracte de peste 200.000 lei. Vasile Astarastoae este rector al UMF ‘Gr. T. Popa’ din Iasi, director al Institutului de Medicina Legala Iasi si presedinte al Colegiului Medicilor din Romania.

Potrivit unui comunicat al ANI,  inspectorii de integritate au indicii referitoare la posibila savarsire de catre Vasile Astarastoae a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, ca urmare a semnarii, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui numar de 10 contracte de munca, respectiv de prestari servicii, in valoare totala de 204.759 lei, incheiate intre Institutului de Medicina Legala Iasi si Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Gr. T. Popa’,  cu propria persoana precum si cu fiica sa, Daniela Astarastoae, in cadrul derularii mai multor proiecte cu finantare europeana.

Vasile Astarastoae a fost numit pentru perioada 2008 – 2012 in functia de rector si, implicit, ordonator principal de credite al Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Gr. T. Popa’ Iasi.

ANI sustine ca incepand cu data de 1 mai 2010 Vasile Astarastoae a participat, in baza unui numar de 4 contracte de munca,  respectiv de prestari servicii, la implementarea a trei proiecte cu finantare europeana, atat in calitate de reprezentat legal al UMF ‘Gr. T. Popa’ Iasi – institutie publica partenera in proiect – cat si in calitate de salariat.

Incepand cu anul 2001, Vasile Astarastoae exercita si functia de director al Institutului de Medicina Legala Iasi.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.