Tupeul unui „baiat destept” din politica: Cristian Boureanu a facut presiuni pentru nepublicarea unui articol in presa

Tupeul unui „baiat destept” din politica: Cristian Boureanu a facut presiuni pentru nepublicarea unui articol in presa

by December 8, 2011 1 comment

Deputatul PDL Cristian Boureanu a admis pentru organizatia ActiveWatch ca a impiedicat aparitia pe site-ul Adevarul.ro a unui articol referitor la afacerile sale. Articolul respectiv a fost publicat, initial, doar in paginile ziarului, nu si pe site. Dupa ce Paginademedia.ro a scris despre acest lucru, materialul a fost postat in cele din urma si online, miercuri, fiind insotit de o nota in care se arata ca “Publicarea subiectului pe Adevarul.ro a fost intarziata ca urmare a unei decizii pe care si-o asuma directorul editorial al Adevarul Holding, Razvan Ionescu”.

Cristian Boureanu este citat pe site-ul asociatiei ActiveWatch spunand ca a contactat ziarul in legatura cu articolul respectiv, publicat pe prima pagina a versiunii tiparite a Adevarul. Boureanu, pentru ActiveWatch: “Asta e motivul pentru care articolul nu a aparut pe site. Le-am explicat altor oameni din redactie ca informatiile nu sunt corecte. Nu e nici prima oara, nici ultima oara cand se scriu numai minciuni despre mine”. ActiveWatch apreciaza ca este vorba despre un “act de cenzura” si arata, pe aceasta tema: “Reactia previzibila a subiectului unei investigatii de a nega toate acuzatiile nu este un argument suficient pentru a opri publicarea unui articol.

Cristian Boureanu a fost citat in articol, iar Adevarul ar fi avut la dispozitie alte instrumente pentru a compensa publicarea unor eventuale greseli, precum: dreptul la replica si publicarea unor precizari ulterioare din partea ziarului.”

Paginademedia.ro a scris, marti, ca “cel mai important subiect din ziarul Adevarul de astazi nu a fost suficient de important si pentru varianta online a publicatiei. O ancheta marcata Exclusiv adevarul ce poarta titlul “Boureanu, tepar prin metoda boschetarul” a fost interzisa pe online”.

Aceeasi sursa arata, miercuri seara, ca Adevarul.ro a publicat in cele din urma articolul cenzurat, insotit de o nota in care se arata ca publicarea materialului pe online a fost intarziata “ca urmare a unei decizii pe care si-o asuma directorul editorial al Adevarul Holding”. Nu este explicat, insa, motivul acestei decizii.

Nota ce insoteste materialul online: “Principalul subiect al editiei tiparite a ziarului “Adevarul” de ieri a fost o ancheta despre afacerile deputatului PDL Cristian Boureanu. Publicarea subiectului pe adevarul.ro a fost intarziata ca urmare a unei decizii pe care si-o asuma directorul editorial al Adevarul Holding, Razvan Ionescu. Facem precizarea ca adevarul.ro nu este si nu trebuie sa fie o copie fidela a continutului din editia tiparita. Pentru a elimina orice suspiciune, am hotarat sa publicam acum, integral, subiectul exclusiv al ziarului “Adevarul” si pe editia online.””

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. gabi t
    #1 gabi t 1 March, 2012, 16:41

    Acest nesimtit de ,,traseist politic”” ,si baiat,,destept”,nu merita sa-i dam votul,el nu e in politica pentru noi cei multi si cinstiti ,ci e pentru buzunarul lui,UITATIVA CE AVERE ARE!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.