A patra zi de proteste: 113 de persoane au fost duse la sectiile de politie

A patra zi de proteste: 113 de persoane au fost duse la sectiile de politie

by January 17, 2012 0 comments

Peste 10.500 de persoane au protestat luni in Bucuresti si in mai multe localitati din tara, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Marius Militaru. 113 protestatari au fost retinuti in Bucuresti si duse la sectiile de politie, pentru ca au avut asupra lor materiale interzise, precum petarde si arme albe sau au vrut sa blocheze zona de langa magazinul Cocor.

Opt persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la protestul de luni seara din Piata Universitatii. Dintre cei opt, patru au ajuns la spital, unul la Spitalul de boli de ochi, unul la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, unul la Spitalul Floreasca si unul la Spitalul Universitar.

A patra zi de proteste din Capitala s-a incheiat dupa miezul noptii fara incidente majore. Manifestantii s-au adunat luni in jurul orei 13.30 in fata Teatrului National din Piata Universitatii, pentru a protesta impotriva actualei puteri. Dupa ora 21.00, in Piata au sosit si circa 100 de studenti. Protestul s-a tensionat in clipa in care peste 500 de persoane au plecat din Piata Universitatii spre Unirii, dar interventia rapida a jandarmilor si politistilor i-a dispersat, iar zona a fost eliberata.

La Pitesti, doua persoane au fost retinute pentru ultraj, intrucat l-au lovit pe comandantul dispozitivului de jandarmi, iar trei manifestanti, deoarece au spart geamul unui fast food.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.