Caracatita din jurul lui Ioan Niculae

Caracatita din jurul lui Ioan Niculae

by January 5, 2012 0 comments

Aproape 40 de persoane, printre care se afla directori din cadrul Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si societatii Romgaz, au fost puse sub acuzare de procurorii DIICOT, pentru ca ar fi aprobat furnizarea de gaze naturale sub pretul pietei catre firma InterAgro, detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae. Prejudiciul adus Romgaz si bugetului de stat se ridica la peste 126 milioane USD. Fost ofiter de securitate, Ioan Niculae se numara printre imbogatitii de peste noapte aparuti in Romania in era post-decembrista.

Surse citate de Hotnews sustin ca printre cei acuzati se afla Marcel Adrian Piteiu, membru PDL si director general Romgaz si Ioana Apan, presedintele Consiliului de Administratie al Romgaz si secretar general adjunct in Ministerul Economiei, Alpar Kramer (UDMR), fost director comercial al Romgaz, Eugen Mitea (PNL), fost director adjunct al Romgaz si Dan Victor Alexandru, fost secretar de stat in Ministerul Economiei in guvernarea Tariceanu

Intr-o declaratie acordata Agerpres, Ioan Niculae a negat acuzatiile, sustinand ca nu a fost favorizat de Romgaz si a precizat ca firmele lui nu au datorii la stat.

Intr-un comunicat difuzat de DIICOT se arata ca, invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului SNGN ROMGAZ SA si  bugetului consolidat al statului si au avut drept consecinta punerea in pericol a sistemul energetic national.
Activitatea infractionala a vizat modalitatea de contractare  de catre societatea comerciala a unor cantitati considerabile de gaze naturale, la preturi mult diminuate fata de cele practicate de SNGN ROMGAZ SA, obtinerea de gaze naturale doar din productia interna, cu eludarea reglementarilor legale in materie precum si  mentinerea facilitatilor acordate societatii, in conditiile in care  inregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.
Se mai retine ca activitatea infractionala a generat imposibilitatea repartizarii de catre SNGN ROMGAZ SA a rezervelor necesare pentru realizarea programului national de inmagazinare si cresterea importului de gaze naturale, cu consecinta punerii in pericol a Sistemul Energetic National, ca ramura strategica a economiei nationale si subminarii economiei nationale.
In perioada 28-29 decembrie 2011, la sediul DIICOT au fost audiate 35 de persoane, carora le-a fost adusa la cunostinta invinuirea, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa aiba loc audierea celorlalti invinuiti.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<