Olanda: O grupare de romani a clonat carduri de milioane de euro

Olanda: O grupare de romani a clonat carduri de milioane de euro

by January 16, 2012 0 comments

Procurorii DIICOT efectueaza, luni, 14 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Bacau, Neamt, Valcea, Suceava, Harghita si in municipiul Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari specializate in falsificarea cardurilor bancare, ce actiona in Olanda. Membrii gruparii actionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizata fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card si falsificarea instrumentelor de plata electronica. Invinuitii efectuau apoi retrageri  frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane. Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este de ordinul milioanelor de euro.

Cu titlu de exemplu, numai in perioada august-octombrie 2011, a fost retrasa suma de 500.000 de euro.

La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Bacau vor fi audiate 15 persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Procurorii DIICOT au colaborat in aceasta cauza cu autoritatile judiciare olandeze.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul  BCCO Bacau, BCCO Iasi, BCCO Pitesti, BCCO Suceava, BCCO Brasov IPJ Bacau, IPJ Neamt si lucratori din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi. Suportul informativ a fost asigurat de catre DOS si DGIPI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.