UDMR incearca o apropiere de USL. Sustine alegeri anticipate

UDMR incearca o apropiere de USL. Sustine alegeri anticipate

by January 29, 2012 0 comments

UDMR va analiza saptamana viitoare, in cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declansarii alegerilor parlamentare anticipate, procedura care ar mai “linisti vocea strazii” si ar asigura un consens cu opozitia, a declarat, agentiei Mediafax, vicepresedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely. Borbely a aratat ca, avand in vedere situatia socio-politica actuala si luand in considerare decizia Curtii Constitutionale, este necesar ca oportunitatea alegerilor parlamentare anticipate sa fie supusa unei analize foarte serioase.

“Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins in capacitatea de organizare a UDMR in acest sens. In ultima perioada, in cadrul Uniunii s-au formulat opinii pro si contra pe acest subiect, dar intre timp s-a schimbat situatia. In opinia mea, s-ar mai linisti vocea strazii, in acelasi timp am ajunge la un consens si cu opozitia, reprezentantii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate. Iar daca vorbim cu totii aceasi limba, nu ramane decat sa dam drumul si sa organizam alegeri parlamentare”, a spus ministrul Borbely.

Declaratia liderului maghiar vine in contextul in care membru UDMR dar sipresedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos scria duminica, intr-un articol publicat duminica pe Contributors.ro, despre faptul ca “un eveniment declansator al dezbaterii solutiei si procedurii alegerilor anticipate poate fi posibila demisie a premierului Emil Boc”. Tot Csaba Asztalos afirma ca “demisia doctorului Raed Arafat si declansarea de proteste sociale, care exprima o refulare a nemultumirilor acumulate in societate ca rezultat al stilului de guvernare unilaterala a presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc, practica perceputa ca o incalcare a demnitatii umane a cetatenilor”.”Acest eveniment imprevizibil a urgentat in cadrul PDL formularea unor raspunsuri fata de intrebarile care privesc strategia electorala a principalului partid de guvernamant. PDL trebuie sa decida daca abordeaza competitia electorala cu actuala formula guvernamentala, cu actualul prim-ministru, cu actualii lideri ai partidului, sub sigla PDL sau sub sigla unei noi formatiuni sau coalitii politice?

De altfel, Laszlo Borbely afirmase inca de vineri, in cadrul unei emisiuni a Transilvania TV, ca “in actualul context social-politic schimbat si dupa decizia Curtii Constitutionale trebuie sa ne gandim serios daca nu ar fi mai bine sa organizam alegeri parlamentare anticipate”.“Daca exista un consens in aceasta chestiune, atunci de ce nu? Sa-i dam bataie!”, afirmase Borbely.

Declaratiile sale sunt pe linia celor facute depresedintele onorific al UDMR, Marko Bela , care spusese, tot vineri, ca ar putea “accepta” devansarea alegerilor parlamentare. “Deci, alegerile locale vor avea loc in iunie, pot sa declar ca acest lucru este sigur si putem sa ne pregatim in acest sens. In legatura cu alegerile parlamentare, eu as putea sa accept sa le programam mai devreme, mai aproape de alegerile locale, acest fapt este posibil doar prin alegerile anticipate, pentru aceasta toate partidele trebuie sa fie de acord in acest sens, ar trebui sa ne intelegem in aceasta chestiune”, precizase Marko Bela, pentru Televiziunea Transilvania

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.