Un hacker din Timisoara, acuzat ca a spart serverele Pentagonului si NASA

Un hacker din Timisoara, acuzat ca a spart serverele Pentagonului si NASA

by January 31, 2012 0 comments

Procurorii DIICOT au retinut un tanar de 20 de ani, din Timisoara, acuzat ca a spart serverele Pentagonului si NASA. Hackerul a fost ridicat de procurori si adus in Bucuresti pentru a fi audiat la sediul DIICOT. Ancheta se desfasoara in colaborare cu FBI si reprezentanti ai NASA. Tanarul a lansat atacuri informatice si a accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei SUA, in scopul obtinerii de date confidentiale, pe care le-a copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic.De asemenea, el a procedat la postarea şi divulgarea respectivelor date informatice către public prin intermediul unui jurnal tip blog şi pe un site web.
Prin acelaşi mod de operare, învinuitul a compromis şi server-ul web aparţinând National Aeronautics and Space Administration (NASA).
În sarcina învinuitului se mai reţine că a accesat în mod neautorizat, lansând atacuri informatice asupra sistemului informatic şi paginii de web aparţinând Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Apărare – Pentagon.
În acest scop, el a conceput un program/aplicaţie informatică, pe care l-a şi oferit spre comercializare pe blog-ul personal, unde a postat şi o înregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administraţiei americane.
Prin activitatea infracţională, s-a produs blocarea temporară a sistemelor informatice atacate, restricţionându-se astfel accesul la acestea şi perturbându-se în mod grav buna lor funcţionare.
Procurorii DIICOT colaborează în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare americane – FBI şi cu reprezentanţii NASA.
Cercetările sunt  efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<