Un producator italian de electrocasnice cumpara fabrica Nokia

Un producator italian de electrocasnice cumpara fabrica Nokia

by January 25, 2012 1 comment

Producatorul italian de electrocasnice De’Longhi SpA va cumpara fabrica Nokia de la Jucu (judetul Cluj), in urma unui acord semnat intre cele doua companii, tranzactie ce urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor relevante, a anuntat miercuri Nokia. Se estimeaza ca tranzactia se va finaliza in primul trimestru al anului 2012, iar partile au convenit ca termenii acordului sa ramana confidentiali.

Conform anuntului, De’Longhi intentioneaza sa integreze facilitatea de productie, ca parte cheie, in cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internationala a grupului, aflat intr-o perioada de crestere. De asemenea, producatorul de electrocasnice planifica adaptarea capacitatii sale de manufactura si diversificarea platformei sale de productie, astfel incat sa balanseze structura de productie din Orientul Indepartat catre Europa, unde De’Longhi isi desfasoara deja activitatea in cadrul unei fabrici, in Italia.

Dupa ce in septembrie 2011, Nokia si-a anuntat intentia sa opreasca productia de terminale mobile la Cluj si sa-si concentreze operatiunile in locatii mai apropiate de furnizorii si pietele sale cheie, compania a cautat activ potentiali cumparatori pentru halele de productie, cu sprijinul autoritatilor locale si nationale din Romania.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.