Alegerile locale, pe 10 iunie

Alegerile locale, pe 10 iunie

by February 13, 2012 0 comments

Data de 10 iunie a fost avansata in sedinta de luni dimineata a coalitiei pentru organizarea alegerilor locale si urmeaza discutii cu partidele, inclusiv cele din opozitie, pe aceasta tema, a declarat luni purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, citat de Mediafax: “Am fost informat de catre presedintele partidului ca in coalitie s-a discutat despre organizarea alegerilor locale pe 10 iunie si urmeaza ca in cateva zile, dupa consultari cu partidele, actele normative necesare pentru declansarea procesului electoral local sa fie emise de Guvern”.

Intrebat daca vor fi consultate si partidele din opozitie, Voinescu a precizat ca “e normal, e firesc” sa fie consultata opozitia in legatura cu data alegerilor: “E data deocamdata de principiu stabilita, urmeaza ca in urmatoarele zile, fiind consultari intre partide, sa se stabileasca. Vedeti, avem restrangeri de calendar, cu o saptamana inainte avem o sarbatoare religioasa extrem de importanta, care aduce si zi libera. Va trebui sa tinem cont de toate acestea si cel mai probabil data alegerilor va fi 10 iunie”, a explicat Sever Voinescu, intrebat daca primul-ministrul este de acord cu aceasta data a alegerilor locale.

El a mai spus ca reprezentantii coalitiei se vor exprima foarte curand in legatura cu data alegerilor locale, deoarece in maximum doua saptamani trebuie emise actele de catre Guvern. Urmare a ultimelor modificari legislative, in acest an primarii vor fi alesi intr-un tur de scrutin.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.