Femeile il scot din nou primar pe Marian Vanghelie

Femeile il scot din nou primar pe Marian Vanghelie

by February 13, 2012 0 comments

Femeile i-au putea acorda lui Marian Vanghelieinca un mandat de primar al sectorului 5, potrivit unui sondaj Curs-GeoPol. Peste 60% dintre votantii lui Vanghelie sunt femei. Totusi, dintre edilii de sector cu sanse certe de a fi realesi, social-democratul are cea mai subredă poziţie. El ar putea incerca o noua candidatura „pe persoană fizica”, insa cu sanse mai mici ca in 2004. Munca lui Marian Vanghelie la primarie este mai degraba apreciata in prezent de locuitorii sectorului 5. Astfel, 52% dintre acestia sunt multumiti si foarte multumiti de modul in care social-democratul administreaza sectorul, in timp ce 48% sunt nemultumiti si foarte nemultumiti de prestatia edilului.

Potrivit sondajului, 54% l-ar vota din nou pe candidatul USL Marian Vanghelie, in timp ce candidatul PDL-UNPR ar obtine 12%, iar cel al PP-DD 8%. Candidatii PRM, PNŢCD, PNGCD s-ar situa fiecare sub 5%. De mentionat ca 19% dintre locuitorii sectorului 5 ar alege “alt candidat”.

“Dintre primarii cu sanse certe de a fi realesi (cu peste 50% intenţie de vot), Marian Vanghelie are cea mai subreda pozitie. Il avantajeaza insa alegerile cu un singur tur de scrutin. Scorurile dovedesc ca Vanghelie si-ar putea recastiga fotoliul candidand ca independent, daca si-ar justifica in mod credibil insuccesele administrative prin apartenenta la opozitie. Neajunsul acestei ipoteze este succesul repurtat la alegerile din 2004 din pozitia de candidat independent, in sensul ca electoratul va fi mai greu de sedus prin intermediul unei strategii deja utilizate”, se arata in analiza GeoPol.

Vanghelie ar datora eventualul succes bucurestencelor, care l-ar vota masiv (64% dintre femei l-ar vota, spre deosebire de doar 42% dintre barbati). “Ramane de vazut daca audienta mare pe care o are Marian Vanghelie in randul electoratului feminin se datoreaza faptului ca actualul primar al Sectorului 5 a sustinut, pentru alegerile parlamentare, mai ales femei. (Oana Mizil, Aura Vasile si chiar Ecaterina Andronescu au fost, în 2008, „garantate Vanghelie”)”, se arata in analiza GeoPOL.

Potrivit studiului, nu e usor de spus daca Marian Vanghelie este o locomotiva pentru USL, sau daca, din contra, USL il trage pe actualul primar in sus, intrucat intentia de vot pentru Vanghelie, de 54%, este foarte apropiata de intentia de vot politic a locuitorilor Sectorului 5 pentru Consiliul Local si, mai ales, pentru Parlament.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-18 ianuarie, pe un eşantion format din 1.800 de persoane.


Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.