Kovesi: Este imposibil sa nu se stie in judet ca se incheie contracte cu rudele

Kovesi: Este imposibil sa nu se stie in judet ca se incheie contracte cu rudele

by February 23, 2012 0 comments

Procurorul general, Codruta Kovesi, a declarat, joi, ca este imposibil ca intr-un judet sa nu exite informatii despre modul in care se fac achizitiile publice de diferite institutii ale statului sau sa nu se stie atunci cand se incheie contracte cu parinti sau rudei. Seful procurorilor a spus, la bilantul IGPR pe 2011, ca trebuie avut in vedere domeniul achizitiilor publice si al conflictelor de interese, care sunt monitorizate de Comisia Europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.
“Este imposibil ca, intr un judet sa nu exite informatii despre modul in care se fac achizitiile publice de diferite institutii ale statului sau sa nu se stie atunci cand se incheie contracte cu parintii, rudele”, a subliniat Kovesi.
Procurorul general a precizat ca a fost un sustinator al modificarii competentei in ceea ce priveste spalarea banilo, in sensul trecerii acestor investigatii politiei.
“Cred ca trebuie sa va implicati mai activ in acest an, sa desemnati politisti specializati care sa investigheze acest tip de infractionalitate, intrucat va fi o evaluare Moneyval pe eficienta in acest domeniu”, a mai spus Kovesi la bilantul IGPR.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.