Premierul desemnat: Posibila crestere a salariilor si pensiilor, din luna mai

Premierul desemnat: Posibila crestere a salariilor si pensiilor, din luna mai

by February 9, 2012 0 comments

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a explicat, astazi, n Parlament, cu ocazia votului dat pentru investitura,  ca „prudenta si eficienta” sunt cuvintele cheie ale acestei guvernari, in cazul in care va primi votul de investire. In programul de guvernare al noului Guvern se afla si majorarea salariilor si pensiilor, incepand din luna mai, insă Ungureanu a explicat ca noul Guvern va fi, cu precadere, un Guvern al dialogului atat cu Parlamentul, cat si cu Opozitia si societatea civila. Ungureanu a explicat, de asemenea, ca va stabili limita deficitului bugetar in limita de 3%, adoptarea unor politici salariale responsabile, combaterea evaziunii fiscare si eficientizarea veniturilor.

Cabinetul Ungureanu se va preocupa si se stimularea cresterii economice si crearea a noi locuri de munca. Ungureanu a explicat, astazi, in Parlament, ca Guvernul are in vedere, „absorbtia fondurilor europene, astfel incat sa se ajunga la o rata de absorbtie de 20%, echivalentul a 6 miliarde de euro, mentinerea atractivitatii investitiilor”. Astfel, Ungureanu a explicat ca Guvernul va incurajarea investitiilor romanesti pentru valorificarea unor piete din afara Europei, va asigura procesul de convergenta economica si mentinerea obiectivului de adoptare a monedei euro in 2005.

Ungureanu a atras atentia si asupra adoptarii strategiei nationale de competitivate Romania 2020, astfel incat anumite domenii monopolizate sa fie deschise concurentei. Noul Guvern va avea in vedere si asigurarea stabilitatii politice, prin reinstaurarea respectului pentru partidele politice.

In plan extern, Ungureanu a explicat ca noul Guvern va pastra liniile traditionale, va pleda pentru adoptarea tratatului interguvernamental, aderarea la Schengen si relansarea dialogului trans-partinic.

Ma bazez pe buna credinta a cetatenilor acestei tari. Esenta regimului de lucru este dialogul. Dialogul cu Opozitia, cu Societatea, pentru ca in democratie societatea nu poate fi izolata, si dialogul cu Parlamentarii. Vreau ca partenerii acestui Executiv sa fie atat Puterea cat si Opozitia. Cerem respectarea legii in ceea ce priveste rolul institutiilor. Dezbatere civilizata si politetea nu este o dovada de slabiciune. Imi doresc o tara in care copii nostri sa aiba incredere si de care sa fie mandri.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<