S.O. Vintu, condamnat la sase luni inchisoare

S.O. Vintu, condamnat la sase luni inchisoare

by February 3, 2012 0 comments

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat vineri de magistratii Judecatoriei 1 la sase luni de inchisoare cu executare pentru ca l-a santajat pe fostul sau partener de la Realitatea TV Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar, reprezentantul lui Vintu in consiliul de administratie de la Realitatea, a primit cinci luni de inchisoare cu executare. Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita, caruia i-au cerut 150.000 de euro.

Potrivit procurorilor, in perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-ar fi constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

“Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie”, sustine Parchetul General.

Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita au fost audiati de procurori, pe 20 aprilie, anchetatorii luand decizia de a-l retine pe Vintu. Ulterior, el a fost arestat, insa pe 16 iunie Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sa fie eliberati din arest sub control judiciar

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.