Deputatul Boldea a fugit din tara, procurorii cer arestarea in lipsa

Deputatul Boldea a fugit din tara, procurorii cer arestarea in lipsa

by March 21, 2012 0 comments

Deputatul Mihail Boldea a parasit Romania sambata, 17 martie, pe cale terestra, fara ca nimeni sa il poata opri, din cauza imunitatii sale. Procurorii DIICOT cer acum Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva in lipsa a deputatului, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Camera Deputatilor i-a ridicat imunitatea abia pe 20 martie, cand Boldea era de mult plecat din tara.
Potrivit DIICOT, in motivarea solicitarii de arestare ‘s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul Boldea Mihail – deputat in Parlamentul Romaniei –  se sustrage urmaririi penale”.
“Dupa judecarea propunerii de arestare preventiva si in masura in care se va dispune admiterea cererii, procurorii DIICOT vor solicita organelor abilitate darea in urmarire generala si internationala a inculpatului Boldea Mihail”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.
Deputatul Mihail Boldea, ramas marti fara imunitate parlamentara, nu s-a prezentat miercuri dimineata  la DNA si DIICOT, unde fusese citat pentru audieri, astfel ca procurorii au emis un mandat de aducere. Potrivit unor surse judiciare citate de Romania liberael nu a mai fost vazut in Bucuresti de duminica seara. Daca anchetatorii nu il gasesc, se va cere unei instante de judecata un mandat de arestare in lipsa, dupa care deputatul poate fi dat in urmarire generala si internationala.
Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, prin inselaciuni imobiliare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.