Noua Dreapta a marsaluit pe strazile din Cluj-Napoca: “Covasna, Harghita, pamant romanesc”

Noua Dreapta a marsaluit pe strazile din Cluj-Napoca: “Covasna, Harghita, pamant romanesc”

by March 17, 2012 0 comments

Peste o suta de membri si simpatizanti ai Noii Drepte s-au adunat in jurul orei 12.00 in Piata Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, avand steaguri tricolore, steaguri ale organizației Noua Dreapta, dar si un steag tricolor cu o lungime de peste 20 de metri. Ulterior, participantii la actiune au pornit intr-un mars pe traseul Piata Mihai Viteazul – strada Regele Ferdinand – Piata Unirii – Bulevardul Eroilor, manifestarea urmand sa se incheie in Piata Avram Iancu, unde organizatorii au sustinut discursuri.

Participantii la mars au bannere cu mesaje precum “Pentru o Romanie mare, demna si puternica”, “Împotriva separatismului maghiar, pentru unitate nationala”.

Totodata, acestia canta cantece despre Avram Iancu si scandeaza “Basarabia pamant romanesc”, “Noi suntem romani aici pe veci stapani”, “Afara cu dusmanii din tara”, “Unitate nationala”, “Romania mare in vechile hotare”, “Harghita, Covasna, pamant romanesc”, “Romania romanilor”.

Presedintele Noii Drepte, Tudor Ionescu, a declarat ca organizatia pe care o reprezinta a anunţat, cu ocazia marsului memorial Avram Iancu, infiintarea Partidului Nationalist.

“Noua Dreapta sarbatoreste Revolutia de la 1848 si vrem sa aratam prin marsul organizat la Cluj ca Avram Iancu este in continuare viu in inimile romanilor din Cluj si Transilvania si trebuie sa pastram memoria Craisorului Muntilor. Anuntam si infiintarea Partidului Nationalist, aripa politica a Noii Drepte, care este in curs de inregistrare la tribunal.

Vrem sa protestam fata de legea reorganizarii administrative, fata de desfiintarea judetelor si infiinţarea regiunilor, dar si fata de intentia de segregare pe criterii etnice a UMF Targu Mures. Consideram ca infiintarea unei facultati maghiare aici constituie un precedent pentru UBB si este o tradare a actualei clase politice”, a spus Ionescu.

Manifestarea face parte din “Saptamana Culturala Avram Iancu” organizata de Noua Dreapta. Actiunea este autorizată pana la ora 14.00.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.