Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, nu are incredere in Miscarea Populara

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, nu are incredere in Miscarea Populara

by March 2, 2012 0 comments

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa ca “nu a crezut si nu crede ca Miscarea Populara ar putea fi o constructie politica oportuna pentru alegerile din acest an”. Oltean sustine  ca partidul ar trebui sa se prezinte in fata electoratului cu actuala denumire, sigla si culoare.Proiectul Miscarii Populare a demarat in septembrie 2011 si reluat la inceputul anului de catre conducerea PDL.

“Personal, n-am crezut si nu cred in Miscarea Populara ca o constructie politica pentru alegerile din anul 2012. Probabil ca in sedinta noastra de duminica (a Colegiului Director National al PDL – n.r.) vom pune capat, intr-un fel sau altul, acestui proiect politic care a iesit in mass media si in opinia publica fara ca PDL sa aiba o constructie proprie definitiva in aceasta privinta.

Eu cred ca PDL trebuie sa se prezinte la alegerile din 2012 cu denumirea pe care o are, cu sigla pe care o are, culoarea pe care o are, pentru ca nu am facut absolut nimic care sa ne determine in momentul acesta sa avem retineri fata de insemnele PDL. Fara inimioare, fara plamani, altii decat cei pe care ii avem de atatia ani’, a declarat Oltean, citat de agentia Agerpres.

Secretarul general al PDL considera ca proiectul Miscari Populare nu se impune nici pentru alegerile locale, nici pentru alegerile parlamentare.”Eu nu cred ca, daca rezultatele la alegerile locale nu vor fi pe masura asteptarilor noastre, cauza ar fi faptul ca partidul nu a realizat o miscare populara.

Nu cred ca Miscarea Populara, in opinia mea, ar fi aducatoare de imagine noua si de procente substantiale PDL. Nu este nici timp, nici momentul, nici motivatia adecvata in acest moment. In opinia mea, orice fel de incercare de a gasi o alta denumire, o alta culoare va putea fi subiect de discutie pentru Opozitie, care ar interpreta-o intr-un mod totalmente neadecvat si in neconcordanta cu motivatia ce de fapt ar fi stat la baza unei asemenea constructii politice”, a explicat liderul PDL.

In urma cu doua saptamani, conducerea PDL a reluat proiectul Miscarii Populare si au demarat intalniri cu PNTCD si PER. In cadrul negocierilor ecologistii la fel ca PNTCD si-au exprimat dorinta de a intra in proiectul Miscarea Populara.

In septembrie 2011, proiectul Miscarii Populare a fost promovat de presedintele Traian Basescu care a declarat public la TVR 1, ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. Seful statului a mentionat ca el a rugat-o pe fiica sa sa inregistreze la OSIM aceasta denumire.

“Acest proiect poate exista, dar nu in sensul la ceva ridicol. Nu o sa gasesti partide imaculate, nu se poate. Eu cred ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. De aceea am si rugat-o pe fiica mea sa inscrie la OSIM. Preventiv, trebuie sa gandesti politic. Este posibil sa se creeze o alianta”, a spus Basescu. (21 septembrie)

Ideea a fost preluata si promovata public de fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu. La aceea data, liderii PDL au facut numeroase declaratii despre coagularea unei forte de centru dreapta.

De asemenea, denumirea de “Miscarea Populara” a fost inregistrata la OSIM de Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui cu cateva zile inaintea iesirii lui Traian Basecu public, mai exact pe 13 septembrie.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<