Elicopter prabusit la Tulcea. Cinci persoane au decedat

Elicopter prabusit la Tulcea. Cinci persoane au decedat

by April 26, 2012 0 comments

Cinci persoane au murit, joi dupa-amiaza, dupa ce un elicopter s-a prabusit in apropierea satului Ostrov din judetul Tulcea. Elicopterul de tip K-26 de productie sovietica era inregistrat in Republica Moldova si efectua un zbor intre Basarabia si Turcia. O echipa de procurori si anchetatori criminalisti, condusa de Marius Iacob, ajutati de specialisti din Aviatie, investigheaza cauzele accidentului.

‘Din informatiile pe care le avem este vorba despre doua elicoptere K-26 care efectuau o cursa intre Chisinau si o localitate din Turcia, iar unul dintre ele, din cauze inca necunoscute, s-a prabusit la Ostrov. Se pare ca cele doua elicoptere efectuau un zbor la vedere, in spatiul aerian necontrolat (spatiul in afara actiunilor serviciilor de trafic aerian – n.r). O echipa de specialitate de la o institutie specifica a Ministerului Transporturilor va efectua o investigatie’, a declarat directorul general ROMATSA.

Oficialul a subliniat ca preponderent aceste elicoptere sunt utilizate pentru lucrari agricole, in unele cazuri avand si autorizatie de transport pasageri.

‘Din punctul meu de vedere, aceste elicoptere nu sunt propice pentru transport de pasageri’, a explicat Bogdan Donciu.

Elicopterul avea autorizatie sa survoleze spatiul aerian al Romaniei, insa nu intra pe graficele urmarite de ROMATSA.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a dispus ca o echipa de procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de Marius Iacob, sa preia ancheta avand ca obiect prabusirea joi a unui elicopter, in zona Ostrov, judetul Tulcea.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la fata locului se deplaseaza o echipa operativa formata din procurori, impreuna cu specialisti criminalisti condusi de comisar sef Gabriel Taru, directorul Institutului de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<