Ludovic Orban: Basescu trebuie suspendat ca altfel va fi razboi

Ludovic Orban: Basescu trebuie suspendat ca altfel va fi razboi

by April 30, 2012 1 comment

Deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat, duminica seara, ca USL trebuie sa inceapa procedura de suspendare a lui Traian Basescu, in conditiile in care coabitarea cu acesta va fi una plina de conflicte.”Sustin ca USL are obligatia sa demareze procedura de demitere a presedintelui, rezultata din faptul ca majoritatea zdrobitoare a populatiei vrea schimbarea lui Traian Basescu. Orice presedinte aflat in situatia lui Traian Basescu si-ar fi prezentat demisia”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, la Realitatea TV.

“Procedura e fundamentala, o coabitare cu Traian Băsescu va fi nociva, va fi un război permanent, in care guvernului i se vor pune permanent bete in roate”, a adaugat acesta.

Invitat in aceeasi emisiune, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, i-a replicat ca, daca USL face acest lucru si trece chiar peste decizia Curtii Constitutionale, vor avea “surpriza vietii lor”.

“Cenzura Curţii Constituţionale e importanta, nu face 2 parale pentru USL (…) Daca USL începe aceste demersuri si CCR decide ca nu a incalcat Constitutia si merg mai departe, vor avea surpriza vietilor lor la referendum”, s-a aratat de parere acesta.

Anterior, el daduse exemplul unui conflict intre puterile statului, cand, in 2009, Băsescu a refuzat sa numeasca premierul unei majoritati guvernamentale foarte mari. “Sunt extrem de suparat pe presedintele Senatului de atunci, Mircea Geoana, ca nu a sesizat Curtea Constitutionala referitoare la un conflict dintre puterile statului”, a amintit el.

Sever Voinescu l-a contrazis, spunand ca avem un vid constitutional. “Curtea Constituţionala era prin lege obligata sa se pronunte, dar n-ar fi facut decat sa inventeze jenant. Nu din vina Curtii, ci pentru ca Legea fundamentală e defecta”, a afirmat acesta.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.