Miza scandalului din PNL . Rares Manescu, reprezentantul aripii PC din partidul liberal, vrea conducerea Capitalei

Miza scandalului din PNL . Rares Manescu, reprezentantul aripii PC din partidul liberal, vrea conducerea Capitalei

by April 9, 2012 6 comments

De mult timp s-a pus la cale demiterea lui Andrei Chiliman din fruntea PNL Bucuresti. De mult timp s-a asteptat momentul pentru aceasta lovitura “de palat”. Cel care a uneltit scoaterea din carti a lui Chiliman  este Rares Manescu, seful Trezororiei PNL, presedintele  filialei sectorului 6, sustinut din umbra de  Crin Antonescu.  El este in spatele eliminarii, anul trecut,  a  garzii vechi liberale din cadrul structurii de   conducere a  Secretariatului General a partidului si impunerea unei gasti,  provenite din PC. Rares Manescu a primit unda verde din partea lui Crin Antonescu  sa-i elimine din conducerea PNL pe  oamenii lui Chiliman.

Manescu este cel care  l-a impus secretar general al PNL, pe Eduard Hellvig, (fost deputat  PC), in locul lui Radu Stroe, secretar general adjunct pe Marcel Nicolaescu ( fost PC, un apropiat al Dan Voiculescu, care a condus  Compania de Sare  intre 2005-2006),  in locul lui Mihail Balasescu, se f la Comunicare pe  Dan Mihalache ( fost ApR, fost PSD), in locul Ioanei Costescu. De asemenea, insusi Rares Manescu a preluat conducerea trezororiei  partidului, dandu-l  afara pe Vlad Moisescu.

Fosti activisti PC, profitorii PNL

Mai toti oamenii lui Manescu, fosti activisti PC, printre care Eduard Hellvig si Marcel Nicolaescu sunt lideri de frunte in organizatia PNL sector 6. Astfel, Rares Manescu a devenit un adevarat pol de putere in PNL, fiind considerat mana dreapta  a lui Crin Antonescu. Drept urmare, Rares Manescu tinteste tot mai sus. Adica vrea conducerea PNL Bucuresti pentru a controla intreaga structura liberala din Capitala. In acest sens, au aparut divergente intre Manescu si Chiliman cu ocazia alegerilor locale. Presedintele organizatiei, Andrei Chiliman l-a numit Cristian Popescu, drept  candidat la sectorul 2,sustinut si de Calin Popescu Tariceanu. Insa, demersul lui Chiliman a intrat in disputa cu intentiile lui Rares Manescu de a candida la sectorul 6. Daca omul lui Chiliman ar candida la sectorul 2, atunci, potrivit algoritmului din USL, la sectorul 6 ar trebui sa fie candidat PSD.  Drept consecinta, Manescu tinteste doi iepuri deodata: candidatura la sectorul 6 si demiterea din fruntea PNL Bucuresti a lui Andrei Chiliman( care ar insemna si retragerea candidatului liberal de la sectorul 2, unde ar  ramane postul PSD-ului).

Rares Manescu, prietenul tuturor

Rares Manescu, dincolo de functia sa politica, este un om transpartinic. Este bun prieten al omului de afaceri, Elan Schwartzberg, patronul postului de televiziune Realitatea TV, unul dintre sponsorii personali ai lui Crin Antonescu. Surse liberale sustin ca si fratele lui Elan, pe nume Fabian,  ar fi devenit membru PNL sector 6. Insa, Fabian Schwartzberg face afaceri cu primarul sectorului 6, Cristian Poteras. In urma relatiei dintre cei doi, a rezultat un dosar penal pe numele primarului Poteras   privind o  frauda de 21 milioane de euro referitoare la  retrocedari ilegale de terenuri. Fratele lui Elan ar fi primit de la edilul Poteras  in mod ilegal un teren care facea obiectul unei retrocedari.   Dar, chiar Rares Manescu, desi intentioneaza sa candideze din partea PNL la sectorul 6, este o cunostinta buna cu Poteras. Surse liberale sustin ca Rares Manescu si Cristian Poteras erau parteneri de afaceri la inceputul anilor ’90. Mai mult, apropiatii lui Manescu, din structura de conducere a PNL, sunt foarte apropiati de oamenii puterii. Astfel, Marcel Nicolaescu, secretar general adjunct, este bun prieten cu  Dorin Cocos ( sotul Elenei Udrea, seful PDL Bucuresti), dar si cu  Cristian Poteras, edilul de la 6.  De asemenea, acesta  impreuna cu senatorul UNPR, Anghel Iordanescu, Nicolaescu  detine o Academie de Tenis in sectorul 6. Nicolaescu este si buna  o cunostinta buna cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea, cei doi facand, se pare, afaceri imobiliare.

(http://ancheteonline.ro/2011/07/marele-opozant-crin-antonescu-conduce-pnl-cu-oameni-de-la-golden-blitz/)

Facebook Comments

6 Comments so far

Jump into a conversation
 1. roxana n
  #1 roxana n 9 April, 2012, 21:27

  Manescu cred ca si-a dat seama ca nu are sanse sa castige ca primar la sectorul 6 si vrea sa se duca la primaria capitalei … poate acolo are:)) desi nu cred

  Reply this comment
 2. filip
  #2 filip 9 April, 2012, 22:18

  deci Manescu a fost partener de afaceri cu Poteras, si acum ii aduce acuze peste acuze? foarte urat din partea lui…

  Reply this comment
 3. burebista
  #3 burebista 10 April, 2012, 00:50

  Buna gluma cu primaria capitalei roxana haha, Manescu, inca o dovada ca este un om mic, linge si dup-aia scuipa in acelasi loc. Isi urmareste interesele si ar face orice sa aibe de castigat, asemanator unei cocote.

  Reply this comment
 4. stefan g
  #4 stefan g 10 April, 2012, 02:31

  un dosar penal ce nu ar fi trebuit sa implice numele lui Poteras….plus ..alte detalii aiurea legate de el care nu au un sens…

  Reply this comment
 5. stefan g
  #5 stefan g 10 April, 2012, 02:37

  iar acest domn Manescu…..este defapt un nume cu influente negative asupra tuturor…de ce sunt spuse amintiri…povesti ce au trecut….de ce sa ne mai amintim de unele probleme ce au trecut si sa nu ne gandim la viitor…la ce este bine pentru noi…

  Reply this comment
 6. florin
  #6 florin 20 April, 2012, 15:08

  Ce nu fac pedelacii pentru interesul lor! Nu va mai crede nimeni indiferent ce minciuni mai scorniti.

  Reply this comment

<