Proprietatea a ramas un moft in Romania. Viata din perspectiva celor 15%

Proprietatea a ramas un moft in Romania. Viata din perspectiva celor 15%

by April 12, 2012 0 comments

Guvernul pregateste a doua nationalizare prin care fostii proprietari sunt, din nou, talhariti prin lege. Batjocura statului fata de cetateni si bunurile lor urmeaza a fi legiferata printr-o noua nedreptate. La inceput au fost comunistii care au luat tot. Unii, mai slabi de inger, au predat de bunavoie bunurile si cu inima stransa si ochii uscati au jurat ca vor prinde ziua in care le vor recupera. Altii, caliti pe aratura si indoiti de prea munca au pus mana pe sapa, topor sau arma. Si-au facut dreptate in felul lor apoi au fugit in munti unde au fost vanati. Dupa executia lor, copiii nimanui au vietuit muteste pana in 1989 cand au ridicat fruntea si au cerut ceea ce li se cuvine, casele pentru care parintii lor au fost schingiuiti sau obligati sa-si lase tara.

Le-a ras Iliescu in nas, explicand superior ca proprietatea este un moft. L-au ignorat pe cinicul nomenclaturist facand apel la o justitie pe care o credeau dreapta. Dupa zeci de ani de procese, rastimp in care multi dintre ei s-au dus pe alta lume, si-au dat seama ca au fost inselati a doua oara. Casele lor erau pentru altii. Gandirea logica si de bun simt a fostilor proprietari a fost infranta de ”constiinta” celor mai multi dintre judecatori care au considerat, din nou, proprietatea fostilor, nu si a lor, un moft.

A urmat ”dezmatul” si fostii proprietari au inceput sa-si recapete casele. Modificate, arse pe interior, ori locuite de cai. Pana a venit un senator pe nume Voiculescu care a pus cruce proprietatii in Romania. Chiriasii nu mai pot fi evacuati, sunt cumparatori de buna credinta. S-au intors din nou la constiinta, era sa zic la mana judecatorilor. Fiecare a decis cum l-a taiat capul fara sa raspunda vreodata in fata cuiva.

Urmatorul jaf a fost pus la cale de Guvern prin intermediul unei agentii cu nume cinic ”restituirea proprietatii”. Au pus in fruntea ei un spagar de meserie care cerea procent din valoarea despagubirii pentru a procesa cu prioritate dosarele. Dezastrul descoperit acolo i-a ingrozit pe controlori. Au inchis agentia si robinetul de bani. Fostii proprietari sa astepte procesarea dosarelor si implicit despagubirile aferente sase luni. Vreme in care se coace o lege: despăgubirile pentru imobilele naţionalizate vor fi plătite de stat fostilor proprietari in limita a doar 15% din valoarea reala a bunului, pe o perioada esalonată intre 10-12 ani. Cumparatorii de drepturi litigioase si-au procesat demult dosarele si au incasat integral banii. Prostii tacuti, jefuiti de propriul stat care ar trebui sa-i ocroteasca sa mai astepte un deceniu pentru a primi 15% din tot ce au avut odata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.