Andrei Marga i-a oferit titlul de doctor “Honoris Causa” de la Universitatea Babes Bolyai unui spion rus

Andrei Marga i-a oferit titlul de doctor “Honoris Causa” de la Universitatea Babes Bolyai unui spion rus

by May 15, 2012 0 comments

Actualul Ministru de Externe, Andrei Marga, a oferit un titlu de onoare unui spion rus, Vladimir Filippov. Oameni cunoscuţi drept intelectuali ai Clujului au “trădat ţara”, iar cel mai probabil SRI au desfăşurat acţiuni de contraspionaj în preajma evenimentului care a avut loc la Universitatea Babeş-Bolyai scrie Gazeta de Cluj.Dumitru Matiş, Şerban Agachi, Toader Nicoară şi Leon Tâmbulea sunt profesorii care au avut onoarea să fie prin preajma unui colonel al GRU în cadrul ceremoniei de Doctor Honoris Causa acordata unui agent secret rus, Vladimir Filippov.Acoliţii lui Marga şi cei care îl ridicau în slăvi au avut “onoarea” să ajute serviciile secrete ruse să se înfiltreze în Universitatea Babeş-Bolyai. Cei mai apropiaţi membri ai fostului rector, Andrei Marga, au fost în preajma ceremoniei, însă ce este mai ciudat este că majoritatea celor legaţi de serviciile secrete “cad mereu în picioare.” Acesta a fost şi exemplul unora dintre cei care l-au slujit nemărginit la acea vreme pe Andrei Marga, iar acum sunt în echipa lui Ioan Aurel Pop. Dintre “trădatorii” care au participat la ceremonia de acordare a DHC unui GRU se enumeră: Dumitru Matiş, Radu Catană, Nicolae Păun, Andrei Marcus, Adrian Olimpiu Petruşel(înlocuitorul decanului Tâmbulea în echipa nouă), dar şi Şerban Agachi, la acea vreme preşedinte al Consiliului Academic.

Solicităm Serviciului Român de Informaţii (SRI) să ne furnizeze informaţii legate de posibile activităţi de contraspionaj legate de prietenia Andrei Marga-Vladimir Filippov şi de profesorii care i-au “servit” masa unui colonel KGB.

Marga îl are “la mână” pe Matiş

Dumitru Matiş este printre acei “curajoşi” care s-a retras din cursa pentru şefia UBB din cuza“unor motive personale” se pare că Marga îl are la mână cu mai multe decât credeam mai ales că a avut încredere maximă în el la un moment dat. Matiş a fost ales decan şi de către noul rector, Ioan Aurel Pop.
Paul Şerban Agachi este o altă persoană “convertită” în ultima perioadă în apropierea lui Pop, deşi el se află printre oamenii care au luat masa cu un colonel GRU la Piramida alături de Marga şi compania.
Un alt “acolit” care a participat doar la cina de la Restaurantul Juventus a fost Andrei Marcus, la acea vreme vice-rector.
Printre oamenii de încredere s-a numărat si decanul de la acea vreme de la facultatea inventata de Marga, Facultatea de Studii Europene, Ladislau Gyemant.
Nici vice-decanul de la Studii Europene Nicolae Paun nu a ratat intalnirea cu colonelul GRU. Paun este actualul decan ales de Pop pentru Studii Europene, urmasul lui Ladislau Gyemant.  O alta “cioara vopsita” peste noapte si care s-a alaturat noii echipe de conducere a universitatii a fost Radu Catana. El a facut parte la acea intalnire cu Vladimir Filippov.
Coktailul de la Restaurantul Piramida a fost sponsorizat de cel care a facut laudatio colonelui GRU, profesorul Ladislau Gyemant.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<