Culmea oportunismului. PSD a incheiat un protocol de colaborare cu UNPR

Culmea oportunismului. PSD a incheiat un protocol de colaborare cu UNPR

by May 2, 2012 0 comments

Liderul UNPR Gabriel Oprea si președintele PSD Victor Ponta au anuntat miercuri ca cele doua formațiuni s-au ințeles pentru semnarea unui protocol de susținere parlamentara, astfel incat in schimbul votului pentru Cabinetul USL sa fie votata de catre social-democrati legea taxarii marilor averi.Victor Ponta si Gabriel Oprea au semnat protocolul, care are cinci puncte. Este vorba despre votul UNPR pentru investirea Guvernului Ponta si de colaborare intre grupurile parlamentare ale PSD si UNPR, potrivit Mediafax.

Celelalte puncte ale protocolului prevad: instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari in actuala sesiune legslativa, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur si asigurarea unei majoritati confortabile la masurile Guvernului Ponta privind cresterea salariilor, a pensiilor si ridicarea nivelului de trai.

De asemenea, Ponta a declarat, dupa intalnirea cu minoritatile, ca acestea sunt de acord de principiu sa sustina Guvernul, urmand a se semna si un protocol.

“Am facut o propunere oficiala grupului minoritatilor de a sprijini Guvernul USL, care va fi prezentat luni in Parlament. Am primit un acord de principiu in acest sens, urmeaza sa se ia o decizie oficiala in cadrul grupului minoritatilor. Daca acest acord de principiu va fi confirmat, luni dimineata, inainte de inceperea audierilor ministrilor propuși, ma voi afla aici, la sediul grupului minorităților pentru a semna acest Protocol de susținere a Guvernului”, a spus Ponta, la finele reuniunii.

Protocolul va fi negociat de Mircea Duşa şi Mihai Voicu, a mai informat el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.