DNA a inceput urmarirea penala impotriva fostului sef al Inspectoratului de Stat in Constructii

DNA a inceput urmarirea penala impotriva fostului sef al Inspectoratului de Stat in Constructii

by May 25, 2012 1 comment

DNA a inceput urmarirea penala fata de Constantin Grajdan, fostul sef al Inspectoratului de stat in Constructii (ISC), anunta un comunicat remis redactiei. Constantin Adrian Balaban Grajdan a semnat pe 22 mai (la patru zile dupa numire in functie) o adresa prin care inspectoratul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. DNA arata ca cererea semnata de Grajdan a venit la doar sase zile dupa ce ISC isi majorase pretentiile civile la suma de 75.5 miliarde ROL (7.552.635 RON). Reamintim ca Grajdan a semnat pe 22 mai o adresa prin care inspectoratul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. Prin aceasta adresa, ISC practic renunta la recuperera prejudiciului constatat de procurorii DNA in rechizitoriu.

Constantin Grajdan si-a motivat decizia pe baza unui raport de expertiza contabila care a stabilit ca in dosarul Trofeul Calitatii nu s-a constatat nici un prejudiciu. Acest raport fusese insa administrat in instanta inca din 2011. Inspectoratul de Stat in Constructii s-a constituit parte civila inca din anul 2008, iar judecatorii care au judecat dosarul pe fond au constatat ca ISC s-a constituit ca parte civila si in faza de judecare a procesului.

“Constiinta m-a obligat sa fac acest lucru”, a spus Grajdan imediat dupa ce a depus adresa oficiala.El a fost demis de premierul Victor Ponta  joi, 24 mai, “din cauza comportamentului”.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. UN ...NIMENI
    #1 UN ...NIMENI 25 May, 2012, 17:22

    …CARE CONSTIINTA????…..POATE CUNOSTIINTA DESPRE CAUZA ACEASTA SI IN A SALVA OARECUM PSD-UL….RUSINE!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.