Presedintele consiliului judetean Dambovita, nasul clanurilor tiganesti din Targoviste

Presedintele consiliului judetean Dambovita, nasul clanurilor tiganesti din Targoviste

by May 29, 2012 2 comments

Cazul mitei electorale ( 8 tone de alimente) de la Targoviste,  descoperite zilele trecute de politisti si inspectori ai Garzii de Mediu, intr-un spatiu al Primariei, scoate la iveala o adevarata retea de infractionalitate constituita din legaturi politice, economice si de rudenie intre clanurile tiganesti si reprezentatii autoritatilor locale si judetene. Este vorba despre relatiile foarte apropiate  dintre clanurile interlope din Targoviste conduse de  Dragoi, Deju, Raducan si Ghenosu si  presedintele consiliului judetean, Florin Popescu dar si cu si primarul Gabriel Boriga, sefii filialei PDL Dambovita. Politistii l-au prins in flagrant  pe Nicolae Dragoi, cand marfa de partid ( zahar, faina, pui congelati), cu insemnele PDL si cu lozinci electorale era urcata intr-un camion pentru a fi distribuita electoratului dambovitean.

Surse bine informate din sfera autoritatilor locale sustin ca masina ar apartine lui Tudorica Raducanu, consilier local PDL care detine mai multe magazine alimentare. Dragoi si Raducanu sunt sefii Partidei Romilor Pro Europa, ultimul fiind consilier  PDL  Targoviste. In acelasi timp Nicolae Dragoi este chiar finul presedintelui consiliului judetean, Florin Popescu, sef al organizatiei PDL. De notorietate sunt si legaturile nepotrivite intre preseintele CJ  si clanul Ghenosu, o grupare infractionala deosebit de periculoasa.

Clanul Dragoi, improprietarit pe gratis si ilegal

Liderul tiganilor din Targoviste, Nicolae Dragoi recidiveaza la alegerile locale de anul acesta. El nu este strain de aranjamentele locale ale PDL  din campania electorala. Dragoi a fost unul din personajele implicate activ in mobilizarea tiganilor din cartierele “sarbi” si Micro 11, de la marginea orasului Targoviste, la alegerile locale din 2008. Atunci, toate clanurile tiganesti (Ghenosu, Deju, Raducan) s-au unit si i-au organizat pe romii pe a-i duce la vot. Toti, unul si unul au votat cu candidatul PDL pentru Primaria Targoviste, Gabriel Boriga. In aceeasi formatie, clanurile tiganesti au votat “ in devalmasie” cu Traian Basescu, la alegerile prezidentiale din 2009.

Drept recompensa, Nicolae Dragoi finul lui Florin Popescu, a obtinut in 2009 teren pe gratis din partea Primariei Targoviste, unde isi construise ilegal, fara autorizatie, o casa. La randul sau, un alt lider al Partidei Romilor, Vasile Moise, zis Deju, consilier judetean PDL, a primit un lot de casa de 300 mp.  Asta s-a intamplat in 2009,  printr-o  hotare de consiliu local care  prevedea atribuirea unui numar de 10 loturi teren la marginea orasului Targoviste, potrivit legii 15/2003 privind sprijnul acordat de stat tinerilor care doresc sa-si construiasca o casa. Aceste terenuri au fost acordate familiilor de tigani care s-au instalat ilegal pe terenul primariei si si-au construit case fara autorizatie In asemenea conditii, hotarea emisa de consilierii PDL nu reprezenta decat  o deturnare a sensului   prevederilor legii: nu era vorba despre terenuri pentru constructia de case, ci terenuri du sub construirii ridicate ilegal. Insa, pe aceasta cale , primarul Boriga isi rasplatea votantii romi, cu ajutorul carora ajunsese in functie.

Membru in comisia locala de invatamant, fara liceu

Un alt membru de frunte al gastii de tigani din PDL Dambovita este Tudorica Raducanu, consilier local al acestui partid. Surse locale ne-au declarat ca masina  care urma sa fie incarcata cu produsele electorale de contrabanda, descoperita  de politisti si inspectori ai Garzii Financiare ar apartine acestui Raducanu. El detine si functia de presedinte executiv al Partidei Romilor Pro-Europa si este un prosper om de afaceri, fiind proprietarul mai multor magazine alimentare. Desi este membru in comisia de invatamant din cadrul consiliul local, nu are nici macar liceul terminat. Dar este  unul dintre cei ai important sponsori ai PDL Dambovita.

Deju, judecat pentru falsificarea diplomei de bac

Un alt tigan bine plasat in politica locala si om influent in  PDL Dambovita este Vasile Moise, zis Deju, seful unui clan interlop din Targoviste, fost presedinte al Partida Romilor, filiala Dambovita.  Acesta este trimis in judecata pentru inselaciune si uz de fals pentru ca si-a falsificat diploma de bacalaureat. Ajuns in 2009, in functia de consilier al ministrului Culturii pe probleme ale minoritatilor( propulsat de seful PDL Dambovita), Vasile Moise avea nevoie de studii superioare. Insa, neavand liceul terminat pentru a fost exmatriculat in clasa a 10 din cauza absentelor, Deju si-a fabricat diploma de bacalaureat. Insa, a fost prins repede. Parchetu dambovita i-a instrumentat un dosar penal pentru inselaciune si uz de fals. A fost nevoit sa se retraga din functiile de consilier al ministrului si de consilier judetean. Insa, la alegerile actuale, din iunie, este trecut din nou pe lista candidatilor la CJ Dambovita, pe pozitia a 9.

Legaturi nepotrivite cu clanul Ghenosu

O alta relatie nepotrivita, dincolo de lege este si cea a presedintelui CJ Dambovita cu clanul Ghenosu, una dintre cele mai periculoase grupari din tara. Liderul clanului, Florin Parjol, zis Ghenosu a fost condamnat anul trecut de Tribunalul Prahova la 9 ani de puscarie pentru santaj si clonare de carduri. Unul dintre locotenenti lui Ghenosu este Daniel Uta, zis “Danezu” este judecat pentru tentativa de omor, dupa ce anul trecut, in Targoviste,  l-a batut pana l-a bagat in coma pe un polistist.  Acesta era cunoscut in oras ca un om violent dupa ce a bagat-o in spital pe fiica sefului de post din Pietrosita.

Legatura dintre clanul Ghenosu si Florin Popescu este fostul viceprimar PDL, George Bogdan  Ana, zis Body. Bogdan Ana a fost nevoit sa-si dea demisia din functia de viceprimar dupa de procurorii i-ua deschis mai multe dosare penale in urma implicarii sale in activitati interlope. El este unul dintre cei mai buni prieteni liderului clanului Ghenosu, Florin Parjol. Gratie acestei prietenii, clanul Ghenosu a facut campanie electorala PDL-ului la alegerile din 2008. Impreuna cu Ana, Parjol a mobilizat 15 000  tiganii de la marginea Targovistei sa voteze cu Partidul Democrat Liberal.

Un personaj sinistru: Bogdan Ana

Bogdan Ana a fost si un apropiat al vicepresedintelui CJ Dambovita,  Marin Antonescu( mana dreapta a lui Florin Popescu, un cunoscut turnator al Securitatii si apropiat al lui Traian Basescu). Fiica lui Antonescu, Oana, europarlamentar PDL a fost iubita lui Bogdan Ana ani de zile.  Mai mult, Ana a fost  asociat intr-o firma de transport cu Eugen Martin, zis Gicuta un alt membru al clanului Ghenosu. Acesta, potrivit procurorilor,  se ocupa cu spalarea banilor adunati de membrii retelei Ghenosu din “afaceri” in Franta si Spania. Banii erau “albiti” prin intermediul firmei MEB Security. In acelasi timp, procurorii l-au acuzat pe Eugen Martin ca l-a mituit cu 20 000 de euro pe judecatorul Dumitru Rebegea de la Curtea de Apel pentru eliberarea lui Parjol din arest.  De asemenea, trebuie mentionat ca Bogdan Ana si Eugen Martin au fost membrii in CA al Regiei de transport din cadrul Primariei Targoviste.

 Imobil, pe cale sa fie luat cu japca de interlopi

Bogdan Ana a mai fost implicat si in alt scandal in care liderul PDL Dambovita a incercat sa ia  cu japca un apartament din Bucuresti, din zona Pache Protopopescu, aflat in proprietatea unui batran de 80 de ani. Cazul a fost prezentat de saptamanalul Kamikaze.  Octogenarul avea nevoie de un sofer pentru ca nu mai putea sa se deplaseze singur. Acest lucru a ajuns la urechile clanului Ghenosu care a intrat pe fir. Bogadan Ana a devenit foarte apropiat de batran, special pentru a-l deposeda de imobil. Casa saracului om devenise resedinta din Bucuresti a interlopilor din Targoviste. Norocul a fost ca fiica batranului locuia vizavi si a intervenit la timp. Imediat dupa ce batranul a murit, ea a intrat in posesia apartamentului. Insa, Bogdan Ana i-a intentat proces, desi nu avea niciun act legal . In instanta Ana a motivat ca “datorita relatiilor deosebite dintre mine si batran, bazate pe incredere, prietenie si respect, nu am incheiat nicio chitanta pentru sumele de bani platite”. El a fost ajutat, in proces  de declaratiile mincinoase ale lui Eugen Martin , membru in clanul Ghenosu. Procesul este inca in derulare.

Interesant este faptul ca , desi multi membri ai clanurilor tiganesti au mari probleme cu justitia, liderii PDL Dambovita se folosec de serviciile lor in campania electorala pentru locale. Oricum, acestia sunt sponsori importanti ai partidului si pe ei se bazeaza in continuare Florin Popescu si Gabriel Boriga.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.