Inalta Curte a respins cererile lui Adrian Nastase de suspendare a procesului in dosarul Trofeul Calitatii

Inalta Curte a respins cererile lui Adrian Nastase de suspendare a procesului in dosarul Trofeul Calitatii

by May 18, 2012 0 comments

Inalta Curte a respins joi, 17 mai, solicitarile lui Adrian Nastase de a sesiza Curtea Constitutionala si de suspendare a procesului, informeaza TVR Info. ICCJ a respins cererile cu mentiunea ca sunt nefondate sau inadmisibile. Adrian Nastase, prin avocatii sai, a depus nu mai putin de 20 de cereri, in principal exceptii de neconstitutionalitate si de suspendare a procesului. Instanta a fixat un nou termen pentru 23 mai. Pe 2 mai, la al doilea termen, instanta a anuntat ca inculpatii din dosar vor fi audiati.

Adrian Nastase a declarat miercuri, 16 mai, ca nu a ridicat cele 20 de exceptii in nume personal, ci pentru a indrepta unele carente ale legislatiei.

Principala exceptie de neconstitutionalitate ridicata de Nastase prin avocati a fost legata de compunerea completului de judecata. In opinia apararii fostului premier, recursul trebuia judecat de un complet de noua judecatori de la toate sectiile ICCJ si nu de un complet de cinci judecatori de la sectia penala.

Miercuri, 16 mai, avocatii lui Adrian Nastase au sustinut 20 de cereri pe durata unei sedinte de judecata care a durat nu mai putin de 10 ore. Completul de cinci judecatori condus de Livia Doina Stanciu a respins si in timpul sedintei o serie de cereri. Nastase a criticat prin avocati pozitionarea procurorului in sala de sedinta, a cerut notitele magistratului asistent, inregistrari video si incheieri de sedinta.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<