Protest impotriva impotriva intentiei lui Neculai Ontanu de a dezveli un bust al lui Adrian Paunescu

Protest impotriva impotriva intentiei lui Neculai Ontanu de a dezveli un bust al lui Adrian Paunescu

by May 25, 2012 1 comment

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului condamana intentia primarului Neculai Ontanu sa dezveleasca in Parcul Gradina Icoanei un bust al poetului Adrian Paunescu. IICRMER isi exprima “dezaprobarea ferma fata de aceasta initiativa si solicita public Primăriei Sectorului 2 sa renunte la acest gest iresponsabil”. Adrian Paunescu (1943-2010) a fost, inainte de 1989, “unul dintre sustinatorii dictatorului Nicolae Ceausescu, postura din care a sprijinit regimul si ideologia comunista.”In comunicatul remis redactiei noastre, Institutul sustine ca Adrian Paunescu a fost initiatorul si coordonatorul unor actiuni si manifestari artistice ample prin intermediul carora se aduceau laude desantate regimului comunist si conducatorului Partidului Comunist. Dincolo de contributiile literare – de care se vor ocupa exegetii literari – cariera publica a lui Adrian Paunescu de dinainte de 1989 a inregistrat numeroase momente in care sunt vadite accentele national-comuniste si dimensiunea apologetica”.

Din perspectiva IICCMER, cultul persoanelor care au contribuit la potentarea si la amplificarea propagandei comuniste reprezinta un act de dispret la adresa victimelor regimului comunist.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. cetatean
    #1 cetatean 3 June, 2012, 11:10

    decit pupator benevol in cur al mizeriei de basescu, mai bine al oricarui dictator. muriti basistilor! nu vedeti ca un mediocru v-a catalizat neuronul in a defaima, minji cu rahat orice nu este portocaliu. informatorul basescu, nu uitati asta. jegul asta de subom (basescu) a pus umarul la consolidarea regimului comunist.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.