Procurorii DNA solicita rearestarea senatorului Catalin Voicu

Procurorii DNA solicita rearestarea senatorului Catalin Voicu

by May 14, 2012 0 comments

Procurorii anticoruptie au cerut, luni, instantei supreme rearestarea lui Catalin Voicu, intrucat senatorul nu s-a prezentat la ultimul termen de judecata, obligatie dispusa la eliberarea sa, in iulie 2011. Instanta suprema a reluat dezbaterile in procesul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat, alaturi de Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic, de fapte de coruptie.Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent la termenul de luni a cerut instantei revocarea controlului judiciar in cazul senatorului Voicu si rearestarea acestuia pentru 30 de zile.

Motivul invocat de procuror este acela ca Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul de judecata din 20 aprilie, data la care avocatii senatorului anuntau ca acestuia i s-a facut rau, din cauza bolii sale de inima. Procurorul a aratat in fata instantei ca ulterior, in data de 27 aprilie, senatorul Voicu a fost vazut in Parlament, la motiunea de cenzura care era dezbatuta la acea data.

Avocatii senatorului au adus la termenul de luni documente medicale justificative potrivit carora clientul lor sufera de hipertensiune din care rezulta ca in 20 si 27 aprilie acesta a avut variatii ale ritmului cardiac. Acestia au cerut instantei respingerea solicitarii DNA de rearestare a lui Voicu.

Instanta suprema a ramas in pronuntare pe acest aspect, urmand sa decida daca dispune sau nu rearestarea senatorului Catalin Voicu.

In acest dosar, senatorul Catalin Voicu a stat in arest preventiv din 30 martie 2010 pana in 18 iulie 2011.

Senatorul Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie. Acestia au fost si ei arestati preventiv, dar in 13 aprilie 2010 au fost pusi in libertate.

Procurorii afirma ca, in perioada iulie – septembrie 2009, Catalin Voicu, “prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator”, ar fi primit de la Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, in luna august 2009, Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale.

In cazul fostului judecator Florin Costiniu, procurorul a aratat ca acesta trebuie condamnat pentru complicitate la trafic de influenta la sase ani de închisoare.

In cazul oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, procurorul DNA a cerut pentru fiecare in parte cate cinci ani de inchisoare, pentru faptele de cumparare de influenta.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<