Cine sunt magistratii care l-au condamnat pe Nastase. Nume grele, implicate in cazuri controversate
by admin June 21, 2012 0 commentsFostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de judecătoarele Livia Stanciu (preşedinta Curtii Supreme),Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitraşcu si Ioana Alina Ilie. Livia Stanciu este magistrat de 32 de ani si conduce Curtea Supremă din 2010. Judecatoarea Sofica Dumitrascu l-a achitat pe Nastase in dosarul Matusa Tamara si în 2006 l-a eliberat pe Omar Hayssam. Magistratul Maricela Cobzariu sustine in CV-ul oficial ca inainte sa devina judecător a lucrat ca redactor, potrivit gandul.info.Completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase in unanimitate a fost format din judecatoarele Livia Stanciu (presedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitraşcu si Ioana Alina Ilie. Procurorul de sedinta, adica reprezentantul DNA, a fost Elena Matieşescu. Adrian Nastase si ceilalţi co-inculpati au fost aparati in instanta de o echipa de avocati formata din Lucian Bolcas, Ion Cazacu, Viorel Ros, Gabriela Ghita, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina si Gheorghita Mateut.
Judecatoarea Livia Doina Stanciu este cea care a condus completul de judecata. Livia Stanciu este si presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2010. In perioada 2004-2010, a activat ca judecator al ICCJ la Sectia Penala pe care a si condus-o intre 2007-2008. In perioada 1994-2004, a fost judecator la Tribunalul Galati si la Curtea de Apel Galati. Timp de 14 ani, in perioada 1980 – 1994, Livia Stanciu a activat ca si procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati.
Presa a relatat ca Livia Stanciu a prezidat completul de judecata care a decis cercetarea in libertate a doi sefi de servicii secrete si a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Ramnicu Valcea Mircia Gutau.
Magistratul Maricela Cobzariu a fost promovata la Curtea Suprema in decembrie 2011, după ce anterior a activat ca judecător la Tribunalul Bacău. In CV-ul publicat pe site-ul http://www.membricsm.ro, in 2011 Maricela Cobzariu a precizat ca inainte sa fie judecator a muncit ca jurnalist. Magistratul Maricela Cobzariu a precizat ca a lucrat pentru Editura Bir-Contact si Nord Contact Roman SRL. In CV judecatoarea mai precizeaza ca a studiat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu unde a obtinut o diploma universitara de jurist. Judecatoarea Cobzariu este si doctorand in Drept International Public la Institutul de Istorie, Stat si Drept al Academie de Stiinte a Moldovei.
Judecatoarea Sofica Dumitraşcu a promovat la Curtea Suprema in 2009. Sofica Dumitrascu a facut parte din completul care, in decembrie 2011, a dispus achitarea lui Adrian Nastase in dosarul Matuaa Tamara. Dumitrascu este judecatoarea care, în 2006, l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat in final, in lipsa, la 20 de ani de detentie, pentru implicare in rapirea a trei reporteri la Bagdad.
Presa a relatat ca, în anul 2000, Sofica Dumitraşcu a decis eliberarea din arest a kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani. In urma scandalului iscat dupa decizie, Sofica Dumitraşcu a parasit magistratura si, pana in 2005, a activat ca avocat. Din 2005 pana in 2009 a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti.
Judecatoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Suprema in decembrie 2011. Anterior a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti, Judecatoria Sector 3 si Judecatoria Brasov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspectia Judiciara a CSM.
Judecatoarea Florentina Dragomir a promovat la Curtea Suprema in 2011. Din 2009 pana în 2011, a activat ca judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Anterior a fost procuror la Parchetul General. Aici a detinut si functia de inspector general in cadrul Directiei Inspectie Judiciara a CSM.
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.