Elena Udrea, acuzata de plagiat in Jurnalul National

Elena Udrea, acuzata de plagiat in Jurnalul National

by June 20, 2012 0 comments

Elena Udrea este tinta unor acuzatii de plagiat. Jurnalul National scrie ca intr-un articol aparut sub semnatura fostului ministru si a Gratielei Constantin Barna in Buletinul Universitatii Nationale de Aparare “Carol I” sunt preluate integral fragmente dintr-o lucrare editata sub egida Institutului European Roman (IER) in anul 2005. “Stimulat de interesul public subit pentru opera editoriala a demnitarilor romani, un cercetator (deloc anonim) a sesizat Jurnalul National cu privire la contributia inestimabila a fostului ministru PD-L al Dezvoltarii si Turismului la imbogatirea tezaurului stiintific national. Scotocind putin in cv-ul Elenei Udrea, usor accesabil (pe link-ul http://www.elenaudrea.ro/cv), sare-n ochi capitolul <Activitatea stiintifica>. Unde este mentionata, intre alte opere alese, lucrarea intitulata <Mediul International si Uniune (fara a la coada) Europeana>.“Elena Udrea figureaza coautor, alaturi de Gratiela Constantin Barna, fosta sotie a fostului sef al Garzii Financiare Bucuresti, celebrul Stelica <Faliment> Barna, actualmente Constantin, care inca nu a reusit sa justifice Agentiei Nationale de Integritate (ANI) cum a dobandit, in perioada 2004 – 2011, suma de 740.776 euro, dincolo de veniturile legale”, scrie Jurnalul National.

“Google te ajuta sa afli ca respectivele doamne, preocupate de stiintele militare, adica Gratiela Constantin Barna si Elena Gabriela Udrea, au publicat articolul intitulat Mediul International de Securitate si Uniunea Europeana (foarte asemanator, dar nu identic, cu acela din cv-ul public al doamnei Cocos) in Buletinul Universitatii Nationale de Aparare “CAROL I”, Nr. 2, anul 2006. Buletinul mentionat se pretinde a fi <publicatie stiintifica de importanta nationala de categoria C recunoscuta de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS)>. Tot prin Google (chiar ca avea dreptate Traian Basescu, e tare de tot unealta asta!) se ajunge la lucrarea intitulata <Politica Europeana de Securitate si Aparare>, care face parte din Seria Micromonografii – Politici Europene si a fost elaborata in 2005 de Institutul European din Romania, in cadrul proiectului Phare RO-2002/000-586.03.01.04.02  <Formare initiala in afaceri europene pentru functionarii publici din administratia publica centrala> (attach). Proiectul respectiv a fost implementat in anul 2005 de Institutul European din Romania, in colaborare cu EUROMED – Euro Mediterranean Networks din Belgia”, mai scrie Jurnalul National.

  • Elena Udrea: Eu nu mai ocup o functie publica numita

Elena Udrea a raspuns pe blogul personal acuzatiilor de plagiat lansate de Jurnalul National. Sub titlul “Cine e de vina ca Ponta e un plagiator”, fostul ministru scrie ca “Iata ca aflam cine e de vina ca Victor Ponta e un plagiator! Evident, intai, Traian Basescu. Apoi, conform propagandei USL, Elena Udrea. Le reamintesc tuturor faptul ca in acest moment, in urma demisiei, eu nu mai ocup o functie publica numita.”

Elena Udrea adauga ca “Eu, spre deosebire de Victor Ponta, am renuntat la a-mi face doctoratul, vazand ca, in lipsa timpului, trebuie sa accept ca profesorii sa imi scrie lucrarile. Tocmai din acest motiv, ca a acceptat sa fie doctor pe munca altora, cred ca Premierul ar trebui sa demisioneze, urmand exemplul liderilor europeni, in cercul carora pretinde sa fie. “

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.