Scandalurile politice din Romania au fost exportate in Parlamentul European

Scandalurile politice din Romania au fost exportate in Parlamentul European

by June 29, 2012 0 comments

Fostul premier bulgar socialist Serghei Stanişev i-a luat apărarea în PE premierului român, Victor Ponta, după ce liderul PPE, Joseph Daul, i-a cerut acestuia să demizioneze “dacă acuzaţiile de plagiat se dovedesc adevărate”, relatează theparliament.com.”Conform standardelor europene de acum si jurisprudentei care stabileste clar acest lucru, Ponta nu poate conduce un guvern al unui stat membru al Uniunii Europene, daca a comis o infractiune in obtinerea diplomei universitare. (…) Mai multe state europene au aplicat recent acest principiu. Aceasta problema trebuie clarificata cat mai curand posibil, intrucat nu este vorba numai de credibilitatea unui stat membru, ci despre credibilitatea UE ca intreg”, a insistat europarlamentarul francez.Daul a afirmat ca a sustinut aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, dar ca pozitia “tarii va fi slabita pe scena europeana daca premierul insista sa isi mentina functia fara a respecta un cod etic elementar”, a declarat el.

“Sunt profund ingrijorat de lipsa de respect fata de statul de drept in Romania. Am fost dezamagit sa aflu ca (premierul) a ignorat decizia Curtii Constitutionale privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European”, a mai spus eurodeputatul francez. “Asta ma face sa ma intreb daca in Romania democratia este grav amenintata. Voi propune o dezbatere in acest sens in Parlamentul European”.

“Mesajul meu catre Ponta este ca nimeni nu este deasupra legii. Legile sunt create pentru a fi respectate, nu modificate atunci cand nu servesc interesele (premierului). Ii cer sa respecte poporul roman si institutiile acestuia”, a adaugat Daul.

Victor Ponta, care reprezinta Romania in calitate de premier la summitul de la Bruxelles, urma sa sustina o conferinta de presa in Parlamentul European joi , urmand sa dea explicatii in legatura cu acuzatiile de plagiat, dar evenimentul a fost anulat fara un motiv aparent.

In schimb fostul premier socialist bulgar Serghei Stanisev l-a aparat pe Ponta, afirmand ca “tacticile lui Daul sunt lase si lipsite de enegie. Declaratia sa este un exemplu de politica tabloida ieftina”.

“Ca multi alti reprezentanţi ai PPE, care au conspirat pentru a provoca aceasta criza economica, aceasta pare o incercare disperata de a distrage atenţia oamenilor de la problema reala cu care se confruntă milioane de europeni, respectiv de la efectele politicilor de austeritate esuate ale PPE”, a declarat Stanişev.

“Daul ar trebui sa se concentreze pe criza din zona euro, dar in privinta acestui singur subiect el a esuat in a face cele mai de elementare cercetari. Daca ar le-ar fi făcut ar fi realizat ca acuzatiile impotriva lui Ponta sunt lipsite de fundament si motivate politic”, a conchis el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.