Victor Ponta: In cazul lui Adrian Nastase, in PSD se vor aplica prevederile statutare

Victor Ponta: In cazul lui Adrian Nastase, in PSD se vor aplica prevederile statutare

by June 25, 2012 0 comments

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca vor fi aplicate prevederile Statutului partidului in cazul presedintelui Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, relateaza Agerpres.El nu a dorit sa detalieze in ce sens si nici despre ce decizie va fi vorba, dar a aratat ca o hotarare se va lua, cel mai probabil, la urmatoarea sedinta a Biroului Permanent National al PSD. “La PSD, sigur, sunt prevederile statutare si legale si le cunoasteti. (…) Nu se pune problema sa nu aplici prevederile legale”, a spus liderul PSD, intrebat daca intentioneaza sa aplice Statutul PSD in cazul Adrian Nastase.El a subliniat ca, atat timp cat este prim-ministru, nu va comenta niciodata o decizie a instantei, indiferent de domeniul la care aceasta se refera. “Eu sunt prim-ministru, am o anumita obligatie si o respect”, a afirmat premierul.

Presedintele PSD nu a dorit sa dea alte detalii, la finalul reuniunii saptamanale a USL, precizand ca acestea vor fi date la sedinta BPN al PSD, care va avea loc cel mai probabil marti.

Potrivit articolului 23 litera ‘b’ din Statutul PSD, nu pot fi membri ai PSD persoanele carora le este interzisa prin hotarare judecatoreasca definitiva exercitarea drepturilor politice sau cetatenesti sau prin Constitutie sau lege le este interzisa asocierea politica. Litera ‘d’ a aceluiasi articol prevede ca nu pot fi membri PSD persoanele compromise moral si politic.

In completare, articolul 27 al Statutului PSD prevede ca radierea unui membru din PSD se face intr-o serie de situatii prevazute la articolul 23. Astfel, radierea se va face in situatia in care se constata ca ulterior dobandirii calitatii de membru de partid, persoana se afla intr-una dintre situatiile de incompatibilitate prevazute la art. 23.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.