De la soldat, direct in bocanci de colonel. Cum a ajuns un fost sef interimar al ADS sa fie ridicat in grad de MApN

De la soldat, direct in bocanci de colonel. Cum a ajuns un fost sef interimar al ADS sa fie ridicat in grad de MApN

by July 4, 2012 0 comments

Un fost presedinte al Agentiei Domeniilor Statului  a fost ridicat anul trecut in grad de colonel in rezerva, direct din pozitia de soldat.  Numele lui Radu Cristescu se adauga la alte zeci de persoane saltate in grad in mod arbitrar, fara niciun merit pe linie militara. Acest personaj care a ocupat timp de cateva luni postul de sef al ADS (martie-septembrie 2010), nu si-a publicat niciodata CV, nu are studii superioare si a adunat mai multe dosare penale la DNA pentru  fapte de coruptie. In schimb, beneficiaza de “protectia” sorei sale, procurorul DIICOT, Adrian Cristescu, are relatii foarte bine plasate in cadrul SPP si a avut puternice conexiuni in fostele guverne conduse de Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu: Andreea Vass(ex consilier economic), Lucian Bode ( ex ministru al Economiei). De asemenea, Radu Cristescu  a avut o relatie speciala cu Dan Voiculescu, obtinadu-i o serie de avantaje financiare, in perioada scurta cand s-a aflat in fruntea ADS.

Fostul ministru al Apararii, Gabriel Oprea, intr-un demers fara precedent a ridicat anul trecut,  in grad in colonel un mare numar de politicieni,( parlamentari, ministri, secretari de stat) dar si personaje din mediul public. S-a ajuns chiar la situatii ilare in care, de exemplu, jurnalistul Robert Turcescu sa primeasca gradul de colonel desi nu a facut armata. Printre beneficiarii acestor onoruri militare, se numara si soldatul in rezerva, Radu Cristescu, fostul presedinte interimar  al ADS ( martie-septembrie 2010), care a primit gradul de colonel. Nu se stie care sunt marile merite pentru care a primit acest grad de ofiter superior, dar sigur se stie  ca acest personaj cu moralitate indoilenica, nu se incadreaza in criteriile MApN pentru a fi ridicat in grad.

Radu Cristescu, desi a detinut mai multe functii publice in cadrul ADS, nu si-a publicat niciodata CV, declaratia de avere si de interese. Potrivit unor surse demne de incredere din anturajul sau, Radu Cristescu nu detine nici macar o diploma de licenta. Se stie faptul ca, in mediile militare, un ofiter superior este obligatoriu sa fie absolvent de studii superioare. Mai mult, Cristescu a adunat cel putin 2 dosare penale la DNA privind fapte de coruptie. Acesta a fost demis din functia de presedinte ADS, in urma unui control efectuat de Ministerul Agriculturii, care a scos la iveala mari prejudicii aduse institutiei pe care o conducea. Astfel, potrivit inspectorilor conpului de control, Cristescu a incheiat contracte cu diverse firme ( detinute Stefan Poienaru si Dan Voiculescu) pe care le-a favorizat financiar in detrimentul statului, prejudiciile fiind de cateva milioane de euro. Procurorii DNA i-au deschis dosar penal.  De asemenea, Crisestescu a fost acuzat ca incalcat decizii la CEDO privind retrocedarea unor terenuri, in beneficiul unor oameni de afaceri dubiosi.  El a fost protejat in toate actiunile intreprinse de oameni puternici din guvernarea Boc si Ungureanu: Andreea Vass ( consilier economic) si Lucian Bode( ministru economiei). ( mai multe aici: Mita la ADS! Spaga, impartita intre presedintele Agentiei, Bogdan Ilea, ministrul Economiei, Lucian Bode si consilieri ai acestoraRadu Cristescu, demis din functia de consilier la Ministerul Economiei; Cum se fraudeaza bugetul statului si cel al UE. Un caz “scoala” de luare de mita la Agentia Domeniilor Statului.

Tot in urma unui puternic sprijin politic, Radu Cristescu a ajuns vicepresedinte PDL sector 5. In zona militara, acesta detine relatii bine plasate la nivelul SPP. La acest nivel a putut patrunde prin intermediul sorei sale, procuroarea DIICOT, Adriana Cristescu, care , potrivit surselor noastre, ar trai in concubinaj cu un ofiter SPP. Un puternic sprijin il primeste si in urma relatiei mai mult decat profesionale cu o puternica femeie de afaceri din Ardeal, Lia Stanca. Beneficiind de sprijinul financiar al acesteia, Cristescu  a cumparat anul trecut ziarul Cronica Romana, unde se rafuieste in special cu Ministerul de Interne.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<