Fiul senatoarei Sorina Placinta, condamnat la 6 ani de puscarie pentru tentativa de omor

Fiul senatoarei Sorina Placinta, condamnat la 6 ani de puscarie pentru tentativa de omor

by July 6, 2012 1 comment

Andrei Placinta, fiul senatorului Sorina Placinta, a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB), vineri, la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul de talharie, tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri, decizia instantei nefiind definitiva, anunta Mediafax. Decizia CAB poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.Pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare a fost data pentru tentativa de omor. Instanta a mai decis o pedeapsa de 11 luni de inchisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri si l-a achitat pe Andrei Placinta pentru fapta de talharie, pe motiv ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Prin sentinta CAB, lui Andrei Placinta i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care si acela de a nu da examen pentru obtinerea permisului auto si de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani dupa executarea pedepsei principale.

CAB a dezbatut, vineri, apelurile procurorilor si apararii, in dosarul de talharie, tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri in care fiul senatorului Sorina Placinta a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Fiul senatorului Sorina Placinta a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie 2011, de catre procurorii Parchetului Capitalei, care il acuza de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, in legatura cu un incident petrecut in 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitala.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, “in seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta”, potrivit Parchetului.

In momentul in care, in apararea partii vatamate au intervenit mai multe persoane, Andrei Razvan Placinta, aflandu-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a patruns cu acesta pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi. In aceste imprejurari, in timp ce partea vatamata S.N. incerca sa il opreasca pe inculpat, tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, a fost impinsa de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut. Acuzatul si-a continuat deplasarea si a surprins-o pe aceasta sub autoturism, dupa care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste partea vatamata, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale, potrivit procurorilor.

Andrei Razvan Placinta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in 8 decembrie 2010, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, fiind eliberat in 6 ianuarie 2011.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Maria
    #1 Maria 8 July, 2012, 10:43

    In sfirsit s a facut dreptate.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.