Parlamentarii au votat impotriva constituirii unei comisii de ancheta pentru suspendarea presedintelui. Procedura a fost folosita in 2007

Parlamentarii au votat impotriva constituirii unei comisii de ancheta pentru suspendarea presedintelui. Procedura a fost folosita in 2007

by July 5, 2012 0 comments

Cu 216 voturi impotriva si 19 abtineri, majoritatea parlamentara USL a respins constituirea unei comisii de ancheta in cazul suspendarii presedintelui Basescu. Cererea a fost facuta de PDL.

Cezar Preda (PDL) a cerut constituirea comisiei de ancheta, argumentind ca :” Daca pentru un plagiat deja dovedit ati facut deja 4 comisii care vor judeca peste un an, pentru suspendarea presedintelui Romaniei nu vreti sa faceti o comisie? Nu e corect si nu sinteti oameni seriosi!”

Replica a venit din partea liberalului Eurgen Nicolescu: “Grupul parlamentar PNL nu este de acord cu infiintarea unei comisii de ancheta, considerand ca sunt suficiente dovezile asa incat materialul sa fie trimis Curtii Constitutionale, care sa ne raspunda pana maine la 12.00. Cererea de suspendare va fi trimisa catre CCR pentru consultare si pentru a raspunde in termenul convenit de Parlament”.

Valeriu Zgonea a trecut rapid la vot propunerea PDL de constituire a unei comisii de ancheta in cazul suspendarii presedintelui Basescu, care a intrunit 216 voturi impotriva, 19 abtineri, constituirea comisiei de ancheta fiind respinsa.

Cererea de suspendare va fi trimisa catre CCR pentru consultare si pentru a raspunde in termenul convenit de Parlament, a anuntat Zgonea.

Ioan Oltean a cerut un termen de doua saptamin pentru avizul Curtii Constitutionale.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.