ANI: Consilierul PSD, Doru Giugula, nu poate justifica o avere de 1,1 milioane de lei

ANI: Consilierul PSD, Doru Giugula, nu poate justifica o avere de 1,1 milioane de lei

by August 30, 2012 0 comments

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca Doru Mihai Giugula, consilier PSD in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), nu poate justifica o avere de 1,1 milioane lei (aproximativ 250.000 euro), inspectorii solicitand procurorilor ca acesta sa fie cercetat pentru fals in declaratii. Giugula a afirmat joi, potrivit Agerpres, ca are documente care sustin banii din declaratia de avere si a adaugat ca are si un imprumut la o banca la care plateste rate lunar.Potrivit unui comunicat transmis joi de ANI, Agentia a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente semnificative in cuantum de 1.116.625 lei (aproximativ 250.000 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de Doru Mihai Giugula, in perioada 2008-2011.

Incepand cu data de 25 iunie 2004, Doru Mihai Giugula exercita functia de consilier general in cadrul CGMB (mandatele 2004 – 2008 si 2008 – 2012).

Inspectorii de integritate sustin ca veniturile realizate de consilierul PSD impreuna cu familia, in perioada supusa evaluarii, au fost de 456.222 lei, iar averea dobandita, pentru care au fost identificate parti de natura nejustificata, este de 1.116.625 lei.

Avand in vedere cele constatate, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de Doru Mihai Giugula.

Persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnificative, este considerata incompatibila.

De asemenea, ANI are indicii referitoare la posibila savarsire de catre Giugula a infractiunii de fals in declaratii, intrucat in declaratiile de avere, completate si depuse pentru perioada 2008 – 2011, a mentionat un contract de imprumut in valoare de 650.000 euro, deschis la banca BRD Groupe Societe General, care nu exista in realitate.

In acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii.

ANI transmite ca l-a informat pe Doru Mihai Giugula despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, consilierul fiind contactat si de inspectorul de caz.

In urma acestor convorbiri, Giugula a sustinut ca se va prezenta la sediul Agentiei in vederea clarificarii aspectelor semnalate, lucru care nu s-a intamplat pana la data intocmirii raportului de evaluare.

Contrar celor asumate in cadrul discutiilor telefonice, la data de 14 august, Doru Mihai Giugula a transmis ANI o adresa prin care afirma faptul ca a aflat ‘intamplator’ de procedura de evaluare, dar nu a transmis un punct de vedere in scopul clarificarii aspectelor semnalate si a exercitarii dreptului la aparare.

Doru Giugula sustine ca are documente pentru banii din declaratia de avere

Consilierul general Doru Giugula (PSD) a afirmat joi ca are documente care sustin banii din declaratia de avere si a adaugat ca are si un imprumut la o banca la care plateste rate lunar.

Referindu-se la documentul ANI privind diferenta de aproximativ 250.000 de euro intre averea dobandita si veniturile realizate, Giugula a aratat ca in declaratia de avere se mentioneaza ca este vorba despre o mostenire din partea tatalui sau, decedat in 2010, si a argumentat ca are documente in acest sens.

Giugula a spus ca nu stie despre decizia ANI potrivit careia nu poate justifica 1,1 milioane lei (aproximativ 250.000 euro).

“Decizia ANI am aflat-o acum, de la dvs., eu am adresa facuta, dar trebuie sa-mi comunice documentele. Se pare ca exista un dosar din 2008 si pana acum nu au facut niciun fel de comunicare catre mine de prezenta acestui dosar. Cand o sa iau la cunostinta de prezenta acestui dosar, eu o sa-mi aduc probele pe care le am si asa ca o sa ne vedem la Parchet”, a declarat Giugula la sediul Primariei Generale a Capitalei.

El a sustinut ca exista imprumutul de 650.000 de euro la BRD si a precizat ca are documente in acest sens.

“Exista (n.r. creditul BRD), platesc rate la el in fiecare an, am toate documentele. Ce spun cei de la ANI nu stiu. Va asigur ca pentru tot ceea ce am in declaratia de avere exista documente si acte”, a punctat consilierul general.

Doru Giugula a detaliat ca prima oara a fost anuntat de ANI in 2008, in luna august, cand era in concediu plecat din tara. “Asta a fost singura corespondenta sau singurul anunt pe care l-a facut ANI. Cand m-am intors in tara, m-am prezentat la sediul ANI si am cerut sa mi se puna la dispozitie documentele”, a adaugat el.

Consilierul general a insistat ca nu a avut niciun fel de discutie cu ANI din 2008 pana acum. “In august, cand o doamna m-a sunat la telefon, i-am spus ca sunt inca in concediu si cand vin in concediu voi lua legatura cu dansii. Cand m-am intors din concediu, am documentul depus la ANI, ca le-am solicitat documentele. Ce au facut dansii, de ce nu mi-au comunicat mie documentele si au comunicat la Parchet, o sa aflam”, a adaugat acesta.

Doru Giugula a sustinut ca nu exista nicio eroare in declaratia sa de avere. “Aceste declaratii sunt facute din 2008 incoace. Deci, din 2008 si pana acum, puteau sa ma verifice in toate directiile”, a spus el.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.