Cristian Boureanu (PDL): Guvernul Ponta pregateste o mare frauda prin falsificarea listelor electorale permanente

Cristian Boureanu (PDL): Guvernul Ponta pregateste o mare frauda prin falsificarea listelor electorale permanente

by August 19, 2012 0 comments

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca democrat-liberalii au pregatit o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta si a ministrilor Radu Stroe si Mircea Dusa, in care acestia sunt acuzati ca ar fi pregatit ”o mare fraudare” prin falsificarea listelelor electorale permanente ce urmeaza sa fie trimise luni la CCR, potrivit Agerpres.Cristian Boureanu a precizat ca plangerea penala va fi inaintata organelor competente luni sau marti. ”Este inadmisibil ca dupa ce toate structurile statului roman au certificat prin date publice ca avem in jur de 18.300.000 de romani pe listele electorale, astazi sa se incerce, prin fals, reducerea acestui numar. MAI elaboreaza un fals si credem ca Stroe este partas la acest fals”, a precizat liderul PDL.

Boureanu sustine ca atat MAI, cat si MAE ar fi implicate in falsificarea datelor privind alegatorii romani: ”Conducerea MAI si a MAE pregatesc elaborarea unei mari fraude. MAE lucreaza la un document prin care 3.180.000 romani vor fi declarati plecati in strainatate. Numai ambasada Romaniei in SUA a trimis un numar de 470 mii de persoane, inclusiv copii, fara sa faca nici un fel de verificare. (…) Conducerea MAI pune la cale, impreuna cu structurile USL din teritoriu, o mare frauda – scoaterea de pe listele electorale a peste 2,5 milioane de romani cu drept de vot, contrar comunicarii clare pe care a facut-o CCR”.

Cristian Boureanu a sustinut ca falsificarea listelor rezulta din faptul ca 2 milioane de romani ar fi fost radiati de pe liste, fara ca autoritatile competente sa fi facut verificari ale documentelor care sa ateste veridicitatea motivelor pentru care respectivele persoane nu se mai regasesc pe listele electorale: ”Se radiaza persoanele declarate, de familie sau vecini decedate, fara acte care sa ateste decesul, ceea ce este un abuz si un fals in acte publice si are consecinte grave. De asemenea, se radiaza persoane despre care rudele sau vecinii declara ca nu mai locuiesc in tara fara a fi prezentate documente, sau persoane cu documente de identitate expirate. Se radiaza alte persoane care si-au schimbat numele prin casatorie sau divort fara temei legal”.

El a adaugat ca functionarii ”onesti” din acele ministere, dar si primarii, ar fi fost supusi unor presiuni de catre persoanele numite de USL, precizand ca desi mai multi primari ai PDL au fost supusi unor astfel de presiuni, ei au transmis listele electorale actualizate in conformitate cu solicitarea Curtii Constitutionale: ”Mai multi primari ai PDL sustin ca persoane din conducerea MAI si persoane din conducerea structurilor descentralizate ale ministerului, precum si presedintii CJ ale USL au facut presiuni asupra functionarilor onesti din primarii pentru a transmite liste electorale falsificate pentru referendum. Am fost avertizati din teritoriu ca functionari ai serviciilor judetene de evidenta a populatiei certifica aceste liste fara verificari si astfel listele urmeaza a fi centralizate la MAI. MAI va transmite marti Curtii o noua cifra obtinuta in urma acestor falsuri. (…)Primarii nostri au facut listele electorale conform legii. CCR a spus clar ca orice cetatean roman de 18 ani are dreptul sa fie pe listele electorale permanente. Primarii nostri prezinta datele actualizate pana la 10 iulie”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.