CSM: Doar Inspectia Judiciara se poate autosesiza in cazul Monei Pivniceru

CSM: Doar Inspectia Judiciara se poate autosesiza in cazul Monei Pivniceru

by August 16, 2012 0 comments

Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza in cazul Monei Pivniceru privind buna reputatie profesionala, intrucat aceasta este doar de competenta Inspectiei Judiciare, care ar putea sa faca o analiza, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu, potrivit Mediafax.Ea a precizat ca autosesizarea privind buna reputatie a unui magistrat intra doar de competenta Inspectiei Judiciare.“Poate sa existe o analiza la nivelul CSM, al Inspectiei Judiciare, ca sunt aspecte care vizeaza un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot sa spun ca CSM s-ar putea autosesiza, mai ales ca pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate sa se autosesizeze pe buna reputatie, ci doar Inspectia Judiciara”, a spus Monica Prejmereanu.

Purtatorul de cuvant al CSM a adaugat ca exista o discutie la nivel institutilor in cazul Monei Pivniceru, dar in acest moment nu este luata o decizie.

Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa sa conduca Ministerul Justitiei, a fost fotografiata in timp ce se urca in autoturismul fiului cel mare al lui Adrian Nastase, potrivit unor imagini difuzate joi de Romania TV.

Fotografiile ar fi fost realizate in urma cu cateva zile, cand masina lui Andrei Nastase a transportat-o pe Pivniceru intr-un bloc din Capitala, unde locuiesc mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform Romania TV.

Judecatoarea Mona Pivniceru – reprezentanta magistratilor instantei supreme in Consiliul Superior al Magistraturii – si-a dat demisia, in 8 august, din functia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numit ministru al Justitiei.

CSM urmeaza sa ia act de aceasta demisie in sedinta Plenului Consiliului din 20 august.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<