DNA: Teodor Aranasiu si Samson Dumitru, pusi sub acuzare pentru fraude la referendum. Urmarit penal si un luptator K1

DNA: Teodor Aranasiu si Samson Dumitru, pusi sub acuzare pentru fraude la referendum. Urmarit penal si un luptator K1

by August 16, 2012 0 comments

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca procurorii anticoruptie din Cluj au inceput urmarirea penala fata de deputatul Teodor Atanasiu, presedinte al organizatiei judetene PNL Alba si fost ministru al Apararii, si fata Dumitru Samson, fiul vitreg al actualului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, cei doi fiind acuzati de trafic de influenta, infractiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului din 29 iulie si de asociere pentru savarsirea de infractiuni. Alte trei persoane sunt urmarite penal in acest dosar.Potrivit unui comunicat transmis joi la DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj au inceput urmarirea penala fata de urmatorii invinuiti:

ATANASIU TEODOR, deputat, presedinte al organizatiei judetene PNL Alba, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele:
– infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala partidului politic din care face parte, prevazuta in art. 13 din Legea 78/2000,
– infractiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazuta in art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si
– asociere pentru savarsirea de infractiuni,

SAMSON DUMITRU, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– trafic de influenta,
– promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazute in art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si
– asociere pentru savarsirea de infractiuni,

MAGUREAN BOGDAN CRISTIAN, reprezentant al unei societati comerciale de paza si protectie, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– cumparare de influenta,
– complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului prevazuta in art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si
– asociere pentru savarsirea de infractiuni,

GROSU GHEORGHE, RUS RADU STELIAN si HANZI NICUSOR STEFAN in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazuta in art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si
– asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii cu privire la faptul ca, in cursul lunii iulie 2012, invinuitul Atanasiu Teodor, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei PNL Alba, in intelegere cu invinuitul Samson Dumitru, a initiat o actiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania si Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense in bani si alte foloase materiale.

Concret, s-a stabilit ca, in cursul diminetii de 29 iulie 2012, in intelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul invinuitului Magurean Bogdan Cristian (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relatii in diverse clanuri interlope) pentru ca, in schimbul unor sume de bani, sa actioneze in ziua referendumului pe doua paliere: pe de o parte sa mobilizeze alegatorii sa se deplaseze la vot (in special persoane cu un nivel scazut de educatie) iar, pe de alta parte, sa pregateasca in toate marile localitati de pe raza judetelor Alba, Cluj, Salaj, Bistrita Nasaud, Arad, Timis grupuri de interlopi care sa fie pregatiti sa intervina, la nevoie, in locatiile unde se solicita sprijin.

Magurean Bogdan a actionat in sensul celor stabilite, in conditiile in care i s-a pus la dispozitie un spatiu din sediul organizatiei PNL Cluj Napoca iar Samson Dumitru l-a pus in legatura cu mai multi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul in acelasi scop. Magurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votantii de pe raza acestor judete, carora le-a transmis promisiunile facute de invinuitul Samson Dumitru, constand in bani si alte foloase materiale.

Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost indeplinite la sfarsitul zilei de 29 iulie 2012 si in zilele urmatoare, banii fiind transmisi lui Magurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de alta parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o suma de bani invinuitului Grosu Gheorghe.

De asemenea, s-a mai stabilit ca, in schimbul sprijinului acordat, invinuitul Samson Dumitru i-a promis invinuitului Magurean Bogdan ca va utiliza influenta de care se bucura la nivelul ministerelor si ii va influenta pe functionari sa acorde contracte firmei de paza si protectie reprezentate de Magurean Bogdan.

Cine sunt invinuitii Bogdan Cristian Magurean si Gheroghe Grosu

  • Bogdan Cristian Magurean, fost luptator de K1, a fost achitat intr-un dosar in care un alt luptator de K1 a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru tentativa de omor calificat, in februarie 2012, in urma unei batai care a avut loc in clubul Yax din orasul Campeni, scrie Adevarul.ro.
  • Gheroghe Grosu are si el o condamnare, nedefinitiva, de 5 ani inchisoare, intr-un dosar care viza un grup de zece persoane acuzate de proxenetism si trafic de persoane, dupa cum scrie Alba24.ro.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.