Incercari de musamalizare a unor afaceri oneroase la ADS

Incercari de musamalizare a unor afaceri oneroase la ADS

by August 2, 2012 0 comments

Desi este urmarit penal  intr-un dosar DNA privind fraude financiare la ADS, omul de afaceri, Stefan Poienaru incearca, in continuare,  tot felul de tertipuri, mai mult sau mai putin legale pentru a pune mana pe unele terenuri din judetul Calarasi, aflate in administrarea Agentiei Domeniilor Statului. Surse din cadrul ministerului Agriculturii sustin ca Poienaru ( patronul holdingului Agrofam)  face noi demersuri pe langa ADS pentru as rezolva problemele, persoana sa de contact fiind Aneta Brezoianu, director de patrimoniu.Interesant este faptul ca cei doi, Stefan Poienaru si Aneta Brezoianu sunt cercetati de procurorii DNA in acelasi dosar penal, privind prejudicierea ADS cu 3 milioane de euro. In 2010, Aneta Brezoianu, in aceeasi calitate de director de patrimoniu si-a pus semnatura pe un contract considerat ilegal privind concesiunea catre Agrofam a unor terenuri ADS. In urma unui control efectuat de ministerul Agriculturii, inspectorii au scos la iveala intreaga afacere oneroasa, fapt ce a dus a a constituirea unui dosar penal, la DNA. In aceasta afacere au mai fost implicati presedintele de atunci al Agentiei, Radu Cristescu si Danut Driga, sef al corpului de control al ADS.

Astfel, desi Aneta Brezoianu are dosar penal, ea a ramas in functie si in continuare “trage sforile” in ceea ce priveste administrarea terenurile agricole ale statului. Sursele mai sus citate ne-au confirmat insa faptul ca ministerul agriculturii intocmeste, in acest moment, un studiu de evaluare a activitatii directorului de patrimoniu, Aneta Brezoianu si are in vedere destituirea acesteia din functie. Oricum, ministrul Agriculturii a declarat zilele trecute ca a trimis catre DNA unele sesizari privind suspiciuni de incalcare a legii de la ADS, ANIF si SNIF. DE asemenea, ADS a pornit executarea silita a holdingului Agrofam pentru recuperarea daunelor de milioane de euro produse Agentiei.

In acelasi timp, omul de afaceri, Stefan Poienaru este cercetat in 12 dosare penale, fiind acuzat de mai multe infractiuni economice: evaziune, fals, uz de fals, inselaciune.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.