INS: Mai suntem 19,043 milioane de romani, cu 2 milioane mai putini decat in 2002

INS: Mai suntem 19,043 milioane de romani, cu 2 milioane mai putini decat in 2002

by August 20, 2012 0 comments

Populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au resedinta obisnuita in Romania, a anuntat luni presedintele INS, Vergil Voineagu, dupa ce rezultatele preliminare ale recensamantului au fost validate, urmand sa fie prezentate Guvernului in prima sedinta, informeaza Mediafax. Membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor au aprobat, luni, o serie de materiale cu privire la desfasurarea recensamantului si au validat rezultatele preliminare.Potrivit rezultatelor preliminare ale recensamantului, populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, acestea avand resedinta obisnuita in Romania, a declarat presedintele Institutului National de Statistica (INS).

Vergil Voineagu a precizat ca, pana in prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensamant, reprezentand aproximativ 48% din total.

Presedintele INS a mai spus ca intre datele preliminare ale recensamantului si cele finale, care vor fi anuntate in al doilea semestru al anului viitor, “pot sau nu pot sa apara diferente”.

Voineagu a explicat ca INS nu a reusit recenzarea a 2,8% din locuinte, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat ca in cazul acestor persoane se va incerca recuperarea datelor prin intermediul altor institutii abilitate.

Totodata, raspunzand unei intrebari cu privire la numarul persoanelor plecate in strainatate, Voineagu a spus ca pentru a stabili acest numar a fost introdus un formular special, care insa a avut in vedere recenzarea persoanelor plecate din localitatea de domiciliu in strainatate sau in alta localitate, dupa caz.

In prezent, INS a prelucrat 910.264 de asemenea formulare (PPI), insa nu se stie cate dintre aceste persoane sunt plecare in strainatate si cate sunt plecate in alta localitate decat cea de domiciliu, a precizat Voineagu.

Comisia abilitata sa valideze rezultatele preliminare ale recensamantului va transmite un comunicat de presa in care va face publice aceste date.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.