Kelemen Hunor (UDMR): Autonomia Tinutului Secuiesc se va realiza la un moment dat

Kelemen Hunor (UDMR): Autonomia Tinutului Secuiesc se va realiza la un moment dat

by August 18, 2012 0 comments

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca autonomia Tinutului Secuiesc nu este impotriva statului roman si a statului unitar, ci este o doleanta a comunitatii maghiare, care la un moment dat se va realiza, transmite Mediafax. Kelemen Hunor a fost intrebat, sambata, la Catalina (judetul Covasna), cum comenteaza afirmatia presedintelui suspendat, Traian Basescu, conform careia autonomia Tinutului Secuiesc nu este permisa de Constitutie.“Constitutia poate fi amendata, va fi amendata si autonomia nu este impotriva statului roman si nu este impotriva statului unitar”, a spus Kelemen.

Presedintele UDMR a subliniat ca autonomia este o doleanta a comunitatii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

“Autonomia nu inseamna secesiune, autonomia este o doleanta a comunitatii maghiare, care la un moment dat se va realiza”, a conchis Kelemen Hunor.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre autonomia pe care o vor secuii, presedintele suspendat Traian Basescu a mentionat ca “aici o sa fie cinstit” deoarece “Constitutia are tot ceea ce trebuie sa intelegem din ce se poate in Romania”.

Kelemen: E bine ca politicienii, vizitand secuimea, sa vada ca maghiarii nu sunt dusmanii Romaniei

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a mai afirmat, referitor la vizita lui Traian Basescu in Covasna si Harghita, ca orice om politic care vine in secuime e binevenit si trebuie sa vada ca maghiarii “nu sunt dusmanii Romaniei”, ci oameni care ii respecta pe ceilalti si care asteapta respect din partea celorlalti.

Kelemen, care a participa, sambata, in judetul Covasna, la inaugurarea unui drum judetean reabilitat din fonduri europene, a declarat referitor la vizita presedintelui suspendat in secuime ca a auzit ca acesta se afla in zona, dar nu s-a intalnit cu el.

“Tara e mare si trebuie vizitata fiecare zona. Traian Basescu vine anual in aceasta zona, nu este o noutate”, a spus Kelemen.

Totodata, liderul UDMR a subliniat ca orice om politic este binevenit in secuime pentru a vedea ca oamenii din zona sunt harnici, gospodari si ca maghiarii nu sunt “dusmanii Romaniei”.

“Eu cred ca, indiferent cand vine si indiferent cine vine, cand un om politic vine in secuime este binevenit si trebuie sa vada cum traiesc oamenii de aici, trebuie sa vada ca secuii, maghiarii nu sunt dusmanii Romaniei si ca sunt oameni harnici, gospodari si oameni care ii respecta pe ceilalti si care asteapta respect din partea celorlalti”, a conchis Kelemen Hunor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.