Ministrul Administratiei, Radu Stroe: Erata trimisa de CCR este un fals

Ministrul Administratiei, Radu Stroe: Erata trimisa de CCR este un fals

by August 10, 2012 0 comments

Ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, a sustinut, vineri, in cadrul unei conferinte la sediul MAI, ca erata Curtii Constitutionale este un fals. El l-a acuzat de asemenea pe presedintele suspendat Traian Basescu de instigarea autoritatilor locale la nerespectarea legii, prin “declaratii irationale si iresponsabile”.  Judecatorul CCR, Ion Predescu a declarat, la randul sau, ca erata a fost trimisa la Guvern, in urma unei decizii politice, in timp ce judecatorii Tudorel Toader si Acsinte Gaspar au acuzat faptul ca ei au aflat de la televizor de acest document emis de institutia pe care ei o reprezinta.“As face o singura consideratiune desi nu cred ca este chiar de demnitatea cetateanului Basescu Traian sa o fac de la acest microfon al acestei institutii, dar trebuie sa o fac. Prin repetatele sale declaratii, le spun irationale si iresponsabile, face un mare rau Romaniei si natiunii romane. La ultima iesire, a incercat sa instige autoritatile locale sa nu respecte legea, sa nu respecte deciziile Guvernului. Astea sunt lucruri foarte grave si cred ca toata lumea intelege, vede. Cel putin ultima aventura pe care eu personal o pun in carca cetateanului Basescu Traian: a reusit aruncarea in derizoriu pana si a CCR prin cel de-al doilea document de care cu siguranta stiti, acea erata care de fapt reprezinta un fals in cadrul institutiei Curtii Constitutionale”, a declarat ministrul.

“Cand ai un document publicat in Monitorul Oficial si cand dupa un timp o hartiuta cu un rand jumate doua, cu o semnatura pentru domnul Zegrean, si care vine si schimba la 180 de grade continutul dat de plenul CCR inseamna ca este un fals. Daca n-ar fi fost un fals, acest document ar fi trebuit insusit tot de plenul CCR. Nu pot sa nu remarc ca si pana acolo a intrat raul”.

Referindu-se la acest document, Stroe a declarat ca “acea erata de fapt reprezinta un fals in cadrul institutiei Curtii Constitutionale.”

 Curtea Constitutionala a precizat luni, intr-o adresa postata pe site, ca a cerut Guvernului listele electorale permanente “actualizate conform dispozitiilor art. 17 alin 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului”. Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arata ca “reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari… in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului”.

Cu alte cuvinte, CCR nu a cerut Guvernului un mini-recensamant pentru actualizarea la acest moment a listelor electorale permanente, ci a cerut listele electorale permanente in baza carora s-a organizat deja referendumul de demitere a lui Traian Basescu din 29 iulie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.