Monica Macovei: Mona Pivniceru este un personaj exotic

Monica Macovei: Mona Pivniceru este un personaj exotic

by August 6, 2012 0 comments

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune că Mona Pivniceru “este un personaj exotic” şi îi reaminteşte acesteia că nu trebuie să facă “nicio propunere de numire sau revocare a procurorilor cu funcţii de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT” atât cât timp există un preşedinte interimar.”Reamintesc doamnei Pivniceru că nu trebuie să facă nicio propunere de numire sau revocare a procurorilor cu funcţii de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT, cât timp există un preşedinte interimar, potrivit cerinţelor Comisiei Europene din 11 iulie 2012″, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.Macovei a mai spus că Mona Pivniceru “este un personaj exotic” şi că “este prietenă cu familia Costiniu, judecătorul condamnat pentru fapte de corupţie”.

“Este un personaj exotic, este prietenă cu familia Costiniu, judecătorul condamnat pentru fapte de corupţie. Am remarcat că Mona Pivniceru are un discurs asemănător cu discursul politicienilor. Vă amintiţi ce spunea despre dosarul “Trofeul Calităţii”, că e proces politic şi justiţia e folosită ca monedă politică? Asta am auzit numai din partea politicienilor inculpaţi şi a prietenilor lor. Un judecător n-ar trebui să facă astfel de aprecieri, rolul lui este tocmai să se ţină departe de influenţele politice, să le respingă, să nu cedeze”, a mai spus Monica Macovei.

Ea a precizat că Mona Pivniceru trebuie să-şi dea demisia din funcţia de judecător, întrucât, potrivit Constituţiei, aceasta este incompatibilă cu “orice altă funcţie publică, deci şi cu cea de ministru”.

“Dincolo de personajul în sine, doamna Pivniceru trebuie să-şi dea demisia din funcţia de judecător pentru că această funcţie de judecător este incompatibilă, potrivit art. 125 alin. 3 din Constituţie, cu orice altă funcţie publică, deci şi cu cea de ministru”, a adăugat Macovei.

Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă de liberali pentru portofoliul Justiţiei.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.