O grupare condusa de Nati Meir, implicata in inselarea mai multor persoane cu locuri de munca in Israel

O grupare condusa de Nati Meir, implicata in inselarea mai multor persoane cu locuri de munca in Israel

by August 1, 2012 1 comment

Politistii bucuresteni au facut, miercuri dimineata, perchezitii la membrii unei grupari conduse de Nati Meir, care ar fi inselat mai multe persoane cu locuri de munca in Israel. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, pentru MEDIAFAX ca Sectorul 1 Politie face perchezitii la mai multe adrese din Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari specialitate in inselaciuni cu locuri de munca.Membrii gruparii le promiteau oamenilor ca ii trimit la munca in Israel, incasau diverse sume de bani, dar nu-si mai onorau contractele, a precizat Alexandru Niculae. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a mai spus ca exista informatii ca mai mult de zece persoane au fost inselate de membrii gruparii.

Activitatea grupului infractional era monitorizata de Sectorul 1 Politie de mai bine de trei luni, a adaugat Alexandru Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, gruparea era condusa de Nati Meir.

Persoanele care vroiau sa ajunga la munca in Israel le plateau membrilor gruparii conduse de Nati Meir sume intre 400 si 800 de euro, au precizat sursele judiciare.

Nati Meir are o condamnare la patru ani de inchisoare, tot pentru inselarea mai multor persoane carora le promisese locuri de munca in Israel.

Intr-un alt dosar, fostul deputat Nati Meir a fost condamnat, in 6 martie, de Tribunalul Galati, la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru trafic de influenta in forma continuata, iar fiul sau, Or Meir, a primit o pedeapsa de cinci ani si jumatate de inchisoare pentru complicitate la aceasta infractiune. Tribunalul Galati a mai decis sa mentina masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea in cazul celor doi..

Sentinta a fost contestata de cei doi la Curtea de Apel Galati, primul termen fiind stabilit pentru 24 octombrie.

Nati si Or Meir sunt judecati pentru fapte de coruptie. In cazul lui Nati Meir, acuzatia este de trafic de influenta in forma continuata, fiind vorba despre doua fapte, una in cursul anului 2009 si alta in martie – aprilie 2010. Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influenta in forma continuata, o fapta fiind comisa in martie – aprilie 2010, iar alta in aprilie 2010.

Cei doi au fost eliberati din inchisoare in 11 aprilie 2011, dupa ce au stat in arest preventiv aproape un an.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Galaţi il acuza pe Nati Meir ca, in cursul anului 2008, in calitate de deputat, a pretins de la o denuntatoare 50.000 euro spunandu-i ca va interveni pe langa judecatori din Tribunalul Galati pentru ca acestia sa dispuna eliberarea ei din arest in dosarul in care era judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

De asemenea, in cursul anului 2009 si in lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denuntatori, carora le-a spus că va interveni la magistrati de la Inalta Curte de Casaţie si Justitie pentru ca acestia sa dispuna judecarea lor in libertate si, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii, in doua dosare in care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, respectiv complicitate la luare de mită.

Intr-un alt dosar, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe fostul deputat, in 13 octombrie 2010, la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru inselarea mai multor persoane, carora le promitea ca le da sume de bani imprumut in schimbul unor garantii. Instanta a mai decis ca Nati Meir sa plateasca daune materiale pentru opt dintre partile civile constituite in dosar.

Potrivit procurorilor, in perioada ianuarie – octombrie 2009, Nati Meir, “profitand de ascendentul moral pe care il avea, creat prin pozitiile publice detinute, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si de candidat la Presedintia Romaniei”, i-a indus in eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Ştefan, Dumitru Marius, Florin Draghici, Radu Pandici, Mariana Otetaru, Valentin Balanescu si George Mantea, producandu-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.

Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoana cu putere financiara, care ofera împrumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora, in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Jidan
    #1 Jidan 1 August, 2012, 12:54

    Non stop la Piaţa Obor se face contrabandă cu ţigări fără timbru, dar politia coruptă caută cai verzi pe pereţi. Încetaţi teroarea împotriva lui Nati MEir, devenit ţapul ispăşitor al României. Nu de ajund că a fost torturat în penitenciar, i s-au scos dinţii şi nimeni nu a plătit.

    Reply this comment

<