Premierul Ponta:Trebuie sa analizam cazurile- cetatenii cu domiciliul in strainatate, persoanele decedate, mortii din afara tarii

Premierul Ponta:Trebuie sa analizam cazurile- cetatenii cu domiciliul in strainatate, persoanele decedate, mortii din afara tarii

by August 3, 2012 0 comments

 Premierul Victor Ponta se intalneste vineri, incepand cu ora 12:00, la Guvern cu reprezentantii institutiilor responsabile de actualizarea listelor permanente. In deschiderea sedintei, premierul a incurajat autoritatile locale si reprezentantilor guvernamentali in teritoriu sa inceapa verificarea listelor, precizand ca Guvernul a identificat 4 directii care ar putea genera diferenta intre listele electorale si realitate.Potrivit premierului, cele 4 directii identificate de Guvern sunt:

1. Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie sa figureze pe listele din Romania. Ei isi pastreaza dreptul de vot dar daca locuiesc in strainate, trebuie scosi din listele electorale din Romania.2. Cazuri de persoane decedate, unde se inregsitreaza 2 tipuri de probleme:

  • cei care au decedat in alta localitate, fie in spitale mari fie intr-o alta localitate, si nu s-au transmis documentele de deces pentru a fi inscrise in localitatea de domiciul si a fost scos practic de pe lista electorale.
  • al doilea tip de situatie se inregsitreaza in cazul cetatenilor romani care decedeaza in strainatate. Inteleg ca aceste date sunt transmise numai catre Sectorul 1 din Bucuresti. Orice cetatean roman care deceeadza ins tarinante, documentele ar trebui sa ajunga catre autoritatile din Sectorul 1 din Bucuresti, ori de aici trebuie sa verificam daca s-au dus pana la capat procedurile.

3. Persoanele care nu mai au drept de vot, fie ca urmare a unei condamnari penale definitive si irevocabile, fie ca este vorba de o afectiuni care impiedica exercitarea normala a dreptului de vot;

4. Cetatenii romani care au renuntat la cetatenie, dobandind cetatenia altei tari si care, implicit, nu mai au dreptul de a vota.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.