Premierul Victor Ponta: USL pregateste mii de plangeri penale impotriva liderilor PDL care au blocat votul la referendum

Premierul Victor Ponta: USL pregateste mii de plangeri penale impotriva liderilor PDL care au blocat votul la referendum

by August 20, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la finalul sedintei USL, ca vor fi depuse mii de plangeri penale impotriva liderilor PDL “care au impiedicat oamenii sa mearga la vot”, precum si impotriva celor care au comis abuzuri in anchetele referitoare la votul de la referendum. El a precizat de asemenea ca va trimite la CCR “cifre, nu liste”. Ponta a declarat de asemenea ca regreta faptul ca CSM are un “calendar politic”, intrucat Consiliul Superior al Magistraturii a amanat sedinta dupa intalnirea Curtii Constitutionale de marti. Principalele declaratii ale premierului:

  • Abuzurile pornite de la Traian Basescu (sunt)  puse in practica de insitutitii de represiune care vor practic sa schimbe rezultatul votului; 7 milioane si jumatate au votat pentru dmitere, nu poti sa schimbi votul cetatenilor decat practic comitand o lovitura de stat incalcand normele statului de drept.
  • De astazi incepand ne vom organiza pt a acorda asistenta juridica oamenilor care sunt supusi presiunilor in aceste anchete., vom formula plangeri penale impotriva celor care au comis aceste abuzuri.
  • Vom depune plangeri penale imp tuturor liderilor PDL care au incalcat prevederile legii referendumului, care au impiedicat cetatenii sa voteze la referendum. Vor fi mii de astfel de plangeri, vrem sa vedem astfel daca procurorii acum, in mod impartial, ii vor cerceta pe liderii PDL care au comis o fapta penala de a impiedica pe cetateni sa voteze.
  • Este o comuna in jud Bbistrita unde primarul PDL si membrii PDL au luat builetinele tutUror cetatenilor si practic acolo nu a votat nimeni. Daca exista impartialitate si aceste cazuri trebuie investigate.
  • In calitatea mea de ministru interimar al Justitiei voi ridica aceasta problema si in sedinta CSM. Astazi trebuia sa avem sedinta csm, s-a amanat dupa seidinta CCR, nush ce vor face daca si CCR va amana iar o decizie, nu stiam ca CSM are acest calendar politic.
  • (…) judecatorului Danilet: imi sunt indifierente amenintarile domniei sale, nu inteleg de ce se ocupa cu politica, cu polemicile politice. Ma intimideaza doar votul romanilor.
  • Il avertizez pe Danilet sa nu mai ameninte oamenii, ziaristii, oamenii politici
  • Tin sa precizez ca eu trimit cifre, nu liste. Voi trimite catre CCR strict cifrele pe care le-am primit. Eu unul nu le-am vazut.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.